La “Filla del Capità Groc” i els romans inspiren visites guiades a Forcall

1387
PUBLICITAT

Els carlins i els romans van passar per Forcall i el seu entorn. A més del seu pas per les terres de l’entorn de Bergantes han servit d’inspiració per històries i novel·les. Sense anar més lluny “La Filla del Capità Groc”, de Víctor Amela, últim premi Ramon Llull, té la seva inspiració en aquest poble de la comarca dels Ports.

Aprofitant aquests vestigis històrics l’Ajuntament de Forcall ha organitzat durant aquests dies diversos recorreguts interpretatius amb les guerres carlines i la presència romana a la ciutat de Lesera com a teló de fons.

Els veïns i els que han visitat el poble durant aquests dies han recorregut els carrers del poble i el seu entorn rememorant l’escenari de l’carlisme i El Groc, el guerriller que inspira la novel·la de Víctor Amela.

Mónica Segura ha estat l’encarregada de guiar aquests recorreguts i també el que s’ha fet a l’antiga ciutat romana de Lesera. I és que Forcall conserva en el seu entorn la que va ser ciutat romana més important entre Sagunt i Tortosa. En Lesera les successives excavacions han aportat important informació sobre el pas de l’imperi per les terres dels Ports.