La fibra òptica arribarà aviat a Forcall

690
PUBLICITAT
  • Els treballs d’instal·lació tindran una durada de tres mesos
  • Telefónica i Generalitat Valenciana han signat un conveni pel qual l’empresa de telecomunicacions dotarà de fibra òptica a les zones d’interior

Els treballs d’instal·lació de la fibra òptica ja han començat al municipi de Forcall. La implantació d’aquest nou servei és de gran importància, ja que permetrà solucionar problemes de connexió a Internet i millorar-ne la rapidesa.

Es tracta d’uns treballs importants per a la localitat, ja que és una reivindicació històrica voler dotar al municipi de millors condicions d’Internet. A finals de l’any passat, l’Ajuntament va rebre la visita dels tècnics de l’empresa de telecomunicacions Telefónica per visitar les instal·lacions existents i anunciar que s’encarregarien de realitzar la posada en marxa de la fibra òptica a Forcall. Els treballs s’han anat retardant a tota la Comunitat Valenciana, però finalment han començat al municipi forcalla.

L’obtenció d’aquest nou servei és gràcies un conveni signat entre la Generalitat Valenciana i Telefónica segons el qual l’empresa de telecomunicacions s’encarregarà de dotar de fibra òptica a tot l’interior de la comunitat autònoma, arribant a pobles que no tenien el mateix accés que les grans ciutats a aquest servei.

Des de l’Ajuntament es vol mostrar gratitud vers aquesta decisió que farà disminuir l’escletxa digital entre l’interior i les zones urbanes. “Poder tenir aquest servei pot portar que aquelles empreses que competeixen en el món de la tecnologia o que poden estar implantades a les zones d’interior ja no tinguen problemes d’amplitud de banda, cosa que a vegades els frenava instal·lar-se en zones d’interior per no tenir eixe servei d’Internet” apunta l’alcalde de Forcall, Santiago Pérez. Per tant, es valora molt positivament la instal·lació d’aquest servei, tan important en la lluita contra la despoblació i que juga un paper vital en la igualtat entre zones d’interior i costaneres.