La festa de Sant Blai 2015 a Vilafranca comptarà amb majoralia i se celebrarà el 8 de febrer

493

Sant Blai1

-Xavier Tena Vidal-

Vilafranca celebrarà la festa de Sant Blai el proper diumenge 8 de febrer, una festa que es recuperava a Vilafranca l’any 1999 i que no es feia des de 1966.

Una festa que durant els darrers anys s’ha celebrat igualment tot i no haver-hi majorals, sent l’Ajuntament o la Rondalla de Vilafranca els encarregats de la festa.
Enguany un grup de joves de la localitat anunciava a principis de desembre la seua intenció d’agafar la majoralia, per tant són els majorales de Sant Blai 2015 són: Patricia Carceller Bono, Oscar Fabregat Albesa, Sara Fabregat Fabregat, Fátima Julián García, Laura Monfort Albesa, David Prades Gargallo, Maria Tena Monfort, Diego Tena Soligó, Nicolás Torres Pitarch i Paula val Monferrer.
Els actes amanits pels majorals per al 7 de febrer començaran a les 11h amb la missa cantada per la Rondalla, després tindrà lloc el convit i seguidament la Ronda pels carrers de Vilafranca. Per la vesprada a les 16’30, es farà l’almoneda al Parador de Festes i el sorteig de la tortada de Sant Blai, per a la qual els majorals venen números que serviran per finançar la festa.
Sant Blai és conegut a Vilafranca com “el sant pobre”, ja que es celebra després de Sant Antoni i la festa del patró del mal de gola té menys repercussió i amb menys actes que la del patró dels animals.