La festa de l’Onso comptarà amb una representació de Prats de Molló

1181
PUBLICITAT

El dia 19 de març arriba la primavera a la Mata. Serà amb l’arribada de l’Onso, un animal mitològic que significa la fi de l’hivern a la localitat dels Ports. Aquest any hi haurà diverses novetats. Aquests dies els membres de l’organització han seleccionat les millors pells d’ovella de la zona per conformar el nou pelatge que portarà qui represente l’Onso.

A més s’ha donat a conèixer el cartell de la celebració. Aquest any, seguint els llaços que ha establert la Mata amb la localitat francesa de Prats de Molló, a la Catalunya Nord, tindrà lloc la representació del Ball de l’Escala d’aquesta localitat.
Cal recordar que recentment veïns de la Mata van tornar a Prats de Molló per participar en la seua celebració de l’Onso. I és que, tot i la distància de 500 quilòmetres entre La Mata i Prats de Molló ambdues localitats guarden moltes similituds.

Com a complement a l’arribada del Onso, que apareixerà a La Mata a les 20h del dia 19, s’ha organitzat una exposició sobre les festes de l’ós. La mostra es podrà visitar a l’edifici de l’Ajuntament de la Mata.