La Festa de les Cartes i la Rondalla de la Puríssima declarades d’Interès Turístic Local

564
La Festa de les Cartes i la Rondalla de la Puríssima declarades d'Interès Turístic Local
La Festa de les Cartes i la Rondalla de la Puríssima declarades d'Interès Turístic Local
PUBLICITAT

La Generalitat ha declarat, a petició de l’Ajuntament d’Albocàsser, la Festa de les Cartes i la Rondalla de la Puríssima d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

La festa data de 1870 i, cada any, quatre quintos –un per cada pal de la baralla de cartes- canten “les Cartes” a les Verges davant la façana de l’església del municipi. Les cobles cantades pels joves varien cada any i relacionen cadascuna de les cartes de la baralla amb els misteris de la Passió del Senyor i Dolores de la Mare de Déu.

A continuació, els quintos recorren els carrers de la localitat per a cantar, primer a les autoritats, i després a totes les dones solteres sense importar la seua edat.

El dia de la festa de la Puríssima Concepció, els quintos assisteixen a missa i a la seua eixida comencen la rondalla. En aquest esdeveniment també participen els membres de la banda de música i d’altres veïns del municipi. Tots junts toquen i canten cobles a la Verge i demanen una aportació per a la celebració de la festa.