La Federació Valenciana de Municipis i Províncies premia els pressupostos participatius de Vistabella
La Federació Valenciana de Municipis i Províncies premia els pressupostos participatius de Vistabella

L’Ajuntament de Vistabella ha sigut premiat pel seu projecte de pressupostos participatius dins dels Premis Bon Govern que atorga la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. El consistori va presentar projectes a tres candidatures i ha resultat vencedora de la secció de Transparència i Parcipación Ciutadana.

La campanya “Vistabella participa!”, sota el lema “Participa i decidex! La teua opinió compta” va nàixer de la intenció de l’Ajuntament de Vistabella de donar veu als ciutadans i acostar-los a la presa de decisions. En els pressupostos participatius van poder votar tots els empadronats en el municipis majors de 16 anys i aquelles persones amb propietats en el municipi.

Així, es van rebre 138 vots -112 en modalitat online i 26 en presencial- de 78 persones empadrones en la localitat i 60 propietaris. D’aqueixos vots, es van comptabilitzar 5 nuls.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies premia els pressupostos participatius de Vistabella

En els pressupostos es van votar projectes d’inversió (obres i infraestructures) per un pressupost màxim de 20.000 euros i projectes culturals, esportius o socials per un màxim de 5.000 euros.

Quant als projectes d’infraestructures, en els quals es van registrar 124 vots a repartir entre 8 iniciatives, l’opció amb més suports va ser la de la Gestió del Forest Públic de Vistabella amb 57 vots. Així, el projecte inclou la creació d’una brigada forestal de manteniment i neteja de la muntanya, la utilització de les restes forestals com a biomassa i reduir el cost energètic del municipi i la creació de llocs de treball el que ajudaria a mantenir la població entre uns altres.

Pel que fa a projectes culturals, de les cinc propostes presentades, la més votada va ser “A l’estiu tot el món viu” amb la qual atorgar subvencions a les agrupacions del municipi que organitzen activitats de l’última quinzena de juliol a la segona d’agost. Així, els beneficiaris i, per tant, encarregats de fomentar la participació ciutadana i d’atraure al turisme són: el club de muntanya, la rondalla, l’arxiu municipal, Amics de la Pilota de Vistabella i l’Aplec de Penyagolosa.