La FAMPA denuncia que la Generalitat retallarà més de 43 aules públiques el pròxim curs a Castelló

92
PUBLICITAT

Més de 30 municipis de la província es veuran afectats

La FAMPA Castelló Penyagolosa ha denunciat en un comunicat les “alarmants” retallades, 43 aules a la província de Castelló, que presenta la proposta d’arranjament escolar per al pròxim curs acadèmic 2024-2025 a la Comunitat Valenciana. Aquesta proposta implica una reducció dràstica de més de 200 aules d’Educació Infantil i Primària i aules UECO en tot el territori, “afectant greument l’educació pública”.

Segons el comunicat, una realitat dolorosa es repeteix de manera insistent: les retallades sempre cauen sobre l’escola pública, mentre que els centres concertats semblen romandre immunes en els efectes econòmics i de baixa natalitat. Aquest desequilibri perpetua una situació injusta i insostenible, deixant l’escola pública en una posició de vulnerabilitat constant.

En el cas concret de la província de Castelló, les xifres són “alarmants”. S’han suprimit una aula UECO, quatre aules d’Educació Infantil de 1r cicle, 16 aules de 2n cicle i 22 aules d’Educació Primària en centres escolars de l’Alcora, Almassora, Bejís, Benassal, Benicarló, Borriana, Borriol, Castelló de la Plana, Catí, Cinctorres, Cortes d’Arenós, Eslida, Forcall, Geldo, Jèrica, La Jana, La Llosa, Moncofa, Morella, Onda, Orpesa, Rossell, la Salzadella, la Serra d’en Galceran, Sot de Ferrer, Torreblanca, Traiguera, la Vall d’Uixó, Vilanova d’Alcolea, la Vilavella i Vinaròs.

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació subratlla que l’arranjament escolar per al pròxim curs 2024-2025 en Infantil, Primària i aules UECO remés als ajuntaments aquesta setmana és provisional, per la qual cosa encara està obert a modificacions.

Així doncs, des de la federació animem a les famílies dels centres afectats a presentar al·legacions als consells escolars municipals fins al 21 de maig i a secundar la vaga del 23 de maig, que entre altres punts tractarà aquesta qüestió.

Des de la FAMPA Castelló Penyagolosa tenim pendent contactar amb les AMPA dels centres afectats per a portar un seguiment de la situació i, si correspon, ajudar a aquelles que desitgen presentar aquestes al·legacions.