La família de Jeremías Adell Boix cedeix a Albocàsser el Carro de la Malea

223
PUBLICITAT

El Carro de la Malea, una de les icones d’Albocàsser, serà del poble. La família de Jeremies Adell Boix ho ha cedit a Albocàsser. La localitat ha acollit un emotiu acte de recepció del carro. Tot el veïnat que s’ha volgut sumar, encapçalat per l’alcaldessa, Isabel Albalat Celades, s’ha dirigit fins al lloc en el qual es guardava per a realitzar la recepció oficial de l’emblemàtic carro.

A manera de recepció al carro s’ha enganxat un tir de cavalls, amb la col·laboració de l’Associació de Cavallistes d’Albocàsser. Des d’allí tota la comitiva, abillada amb brusa negra i barret, seguint la tradició de Sant Antoni, s’ha dirigit fins a la plaça de l’església on s’ha realitzat una foto de família amb la donació del carro.

Ara el carro es guardarà al museu municipal i serà sotmés a algunes reparacions perquè estiga llest i preparat per a la celebració de Sant Antoni de 2024. Isabel Albalat, en nom del poble, ha agraït a la família de Jeremías Adell Boix la donació i el fet que haja cedit el carro cada any amb motiu de Sant Antoni. L’alcaldessa ha apuntat que “d’aquesta manera el carro serà del poble i serà una ensenya d’una de les nostres festes més arrelades. Mai estarem prou agraïts a Jeremías, que d’aquesta manera ha demostrat el seu amor per Albocàsser i les seues tradicions sense demanar res a canvi”.

Cal recordar que, en Les Rossegades, els traginers guien als tirs de cavalls i egües arrossegant un arbre en branca, una alzina i el carro carregat de ‘malea’ fins als topalls. El moment de la pujada del carro és el moment en el qual es viu amb més emoció i intensitat la festa de Sant Antoni. El carro ascendeix a tota velocitat pel carrer Major davant la mirada de tots els que estan apostats en els carrerons, els balcons o la Plaça de l’Església. Els que miren a peu de carrer es retiren a les portes o carrerons al pas d’homes, cavalleries i carro. Mentre sonen les campanes anunciant el moment.