La Fàbrica Giner de Morella acull la mostra fotogràfica “Expressions del patrimoni”

605
PUBLICITAT

-Nota de premsa-

La directora general de Patrimoni, Marta Alonso, acompanyada pel diputat provincial de Cultura, José Luis Jarque, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i la Gerent de la Fundació Blasco de Alagón Lucía Martí han inaugurat aquest matí a la Fàbrica Giner de Morella la exposició fotogràfica “Expressions del Patrimoni”. En aquesta mostra, es poden apreciar diferents actuacions encaminades a preservar el patrimoni històric artístic de diferents localitats, tractades per cada autor de diferent manera, ja que cada un ha tingut llibertat d’acció, aconseguint un efecte final de gran atractiu. D’una banda, el bé cultural intervingut i, d’altra, l’atractiu de la fotografia segons cada artista.

 

Entre elles cobren especial protagonisme les dutes a terme a la comarca dels Ports i les executades per la Fundació Blasco de Alagón. De fet, la mostra es complementa amb un resum de les recents restauracions dutes a terme per la Fundació a Castelló i Terol. La directora general de Patrimoni, Marta Alonso, el diputat provincial de Cultura, José Luis Jarque i la gerent de la Fundació Blasco de Alagón, Lucía Martí, han coincidit a assenyalar l’esforç comú que realitza l’IVACOR, el servei de restauració de la Diputació de Castelló i el taller de restauració de la Fundació Blasco de Alagón.

 

La Fundació aporta un recull de fotografies del patrimoni dels Ports, imatges preses pel taller d’ocupació de la Fundació al castell de Herbers.

 

A la mostra Expressions del Patrimoni s’uneixen les intervencions de restauració en diferents elements del patrimoni amb l’art de la fotografia, una innovadora manera de divulgar el valor cultural dels béns amb què compta la Comunitat Valenciana, a través d’un variat repertori del patrimoni arquitectònic, etnològic, arqueològic i industrial.

 

-Visió de Fotògrafs

 

Mitjançant la visió de fotògrafs i artistes de reconegut prestigi, a la mostra es pot apreciar imatges tan atractives i suggerents com “El Pont de la Rambla de Sellumbres” a Castellfort, de Francesc Jarque; “El Castellet de Carrícola”, al Palomar, de Lluís Albert; “El Centre del Carme”, València, de Mateu Gamón; “El Molí de la Parra”, Llíria, de Joan Peiró; “El Castell de Dénia”, de José Penalba; “El Castell de Peníscola”, de Pepa Balaguer i Lluís Vicén; “Banys àrabs” de Torres Torres, per Alberto Adsuara; “Església parroquial de Sant Jaume Apòstol” de Villena, per Raúl Belinchón; o “El Reial Col · legi Seminari del Corpus Christi”, de València, per Pepe Calvo, entre altres obres i autors.

 

-32 Fotògrafs valencians de prestigi participen a l’exposició

 

D’entre les fotografies realitzades pels artistes, s’han seleccionat per a aquesta exposició un total de 50, creades per 32 fotògrafs valencians, tots ells de reconegut prestigi, que recullen el nostre patrimoni des d’Oriola fins Vinarós. Es tracta d’Alberto Adsuara, Lluís Albert, Paco Alcántara, Antonio Alcaraz, José Manuel Almerich, Pepa Balaguer i Lluis Vicén, Raúl Belinchón, Sergio Belinchón, Joaquín Bérchez, Pepe Calvo, Enrique Carrazoni, Albert Corbí, Cayetano Ferrández, Mateo Gamón, Juan García Rosell, José Manuel Guerrero, Francesc Jarque, José Jordán & MAO, Ximo Lizana, Antonio Martínez Bielsa, Mira Bernabeu, Francisco Moltó, Mtraker, José Penalba, Juan Peiró, Jesús Rivera Quirante, Pepe Sapena, Senyor Cifrián, Vicente Tirado, Paco Valverde, Rocío Villalonga i María Zárraga.