La “Entrà de la brosta i el Mallo” obrin els actes de Sant Antoni a Morella

190
Cartell de Sant Antoni a Morella
Cartell de Sant Antoni a Morella
Cartell de Sant Antoni a Morella

Els majorals de Sant Antoni 2015 de Morella han preparat un complet programa d’activitats. Aquestes activitats començaran el dissabte 10 amb l’ “Entrà de la Brosta i el Mallo”. El dijous 15 es farà la benedicció del Panoli a la Casa Confraria i per la vesprada es muntarà el Mallo. 

Per al divendres 16 es concentren algunes de les activitats principals de la festa de Sant Antoni a Morella. Pel matí es vestirà la Barraca, ubicada a la Plaça  de l’Església. A les 20 hores, els gaiteros faran la “Retreta” des de la Casa Confraria fins el Convent de Sant Francesc. Seguidament al mateix Convent, es farà la representació del primer acte de la “Vida del Sant”. També tindrà lloc la “Santantonà” amb els diables de la maça i la cucafera. Després l’activitat es traslladarà la Plaça de l’Església on es farà el segon acte de la “Vida del Sant”. La Cremà de la Barraca i el posterior sopar de germanor tancaran els actes del divendres.
El dissabte 17, a les 24’00h començarà l'”Estudiantina” amb la Rondalla fins la Casa Confraria on es farà la degustació del Panoli. Després es cantaran les tradicionals albades. A les 9’30 els gaiteros faran diana i a les 10’30 hi haurà la processó del Sant i la Missa. A les 13’00 tindrà lloc el retaule amb les grupes i la benedicció dels animals. Per la vesprada, ixiran a les 16’30 des de la Casa Confraria, el Contrabando, la Cucafera, un grup de balladors de Jota de Penyarroja de Tastavins, la Llaurà i el Tio de la Figueta. Posteriorment, hi haurà una representació d’un bureo tradicional de mas amb l’Agostera i balladors de Jota locals. També es farà el mondongo. Els actes del dissabte acabaran amb el sopar d’agraïment als colaboradors i el Bureo de Sant Antoni a l’Espai Firal.
Els actes del Sant Antoni 2015 a Morella finalitzaran amb la missa en honor als confrares difunts el diumenge 18 pel matí.