La dona com a motor de desenvolupament del món rural a Villores

691
La dona com a motor de desenvolupament del món rural a Villores
La dona com a motor de desenvolupament del món rural a Villores
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Villores i el projecte de turisme apícola Apivillores porten demà a cap la jornada “El sabor femení del medi rural: la dóna com a motor de desenvolupament” en la qual es tractarà des de diversos punts de vista aspectes com el món rural, els productes agroalimentaris, el feminisme i el treball.

En la jornada participaran dones de la comarca dels Ports, així com de comarques veïnes, que aportaran els seus testimoniatges. També es comptarà amb representants d’entitats que treballen amb perspectiva de gènere en el món rural com són la Federació d’Associacions de Dones Rurals, que presentarà els seus últims projectes, i l’ONG Assamblea de Cooperació per la Pau que explicarà com funcionen el seu projectes de dones apicultores en Palestina.

D’aquesta forma, la jornada començarà a les 10.30 hores amb la recepció de participants però serà a les 11.00 hores quan comence la taula redona: “Experiències agroalimentàries de dones rurals”. En ella participaran noms com el de Cesca Badal, una jove agricultura de Caudiel que parlarà sobre la sobirania alimentària i l’agricultura ecològica; Esther Gascón, ramadera de Cantavieja que contarà les seues experiències personals o Alba Querol, una jove ramadera d’Ares del Maestrat que contarà quins són els seus projectes i com els afronta.

A les 13.00 hores serà la ponència “Fademur i Ruraltivity” en la qual intervindran representants de la Federació d’Associacions de Dones Rurals que parlaran sobre el seu projecte llançadora d’emprenedores.

L’hora de menjar s’oferirà una paella a preu popular per a tots aquells que vulguen assistir. La ponència de l’Assamblea de Cooperació per la Pau sobre el projecte Ruwomed de dones apicultores en Palestina serà a les 16.30 hores.

La jornada finalitzarà a les 17.30 hores amb l’activitat ApiFussió! i un tast de productes agroalimentaris.

Cal assenyalar que l’assistència a la jornada és totalment gratuïta i que tindrà lloc en el Pavelló de Festes. A més, ressaltar que durant tot el dia hi haurà una fira d’artesanes organitzada per Fademur.