La directora general de Patrimoni, Carmen Amoraga, serà la nova presidenta de la Fundació Blasco de Alagon

602
Ximo Puig, Antoni Ripollés i Javier Moliner
PUBLICITAT

-Nota de la Generalitat Valenciana-

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquest matí el ple del Patronat de la Fundació Blasco de Alagón a la seua seu, la Fàbrica Giner de Morella. Durant la sessió, s’ha aprovat que la nova Presidenta de la institució siga Carmen Amoraga, Directora General de Cultura i Patrimonio de la Generalitat Valenciana, que ja ha pres possessió de la mateixa. Això no obstant, el cap del Consell mantindrà la presidència d’honor de la Fundació.

Durant el ple, també s’ha aprovat la incorporació com a nous Patrons l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, el President de la Mancomunitat de Els Ports, Santiago Pérez, i de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que des de hui assumeix la secretària del Patronat. Tal com ha afirmat el President Ximo Puig en finalitzar el patronat, ‘era una anomalia que no estigueren representades en el Patronat de la Fundació que és de Morella les entitats representatives de la comarca’.

Durant la reunió de hui també s’ha aprovat el nou Consell Rector de la fundació que s’àmplia a 5 membres: Carmen Amoraga, com a directora general de Cultura i Patrimoni, Javier Moliner com a president de la Diputació de Castelló, Rhamsés Ripollés, com a alcalde de Morella, i els representants de la Mancomunitat dels Ports i de l’Associació d’Empresaris de Morella i comarca. Entre els objectius del Patronat de la Fundació Blasco de Alagón es troba ‘impulsar la fundació perquè puga ser un punt d’enllaç entre els diferents territoris de l’antiga Corona d’Aragó per a enfortir la presència i la voluntat de la Comunitat Valenciana’ tal com ha declarat el President Ximo Puig en finalitzar el ple.

Per altra banda i en relació a la Fàbrica Giner, seu del Patronat, Puig ha remarcat que la voluntat de la Generalitat és revitalitzar-la perquè, ‘tinga un nou impuls després de 25 anys de decadència’.

La Fundació Blasco de Alagón és una entitat sense ànim de lucre que centra la seua activitat en la conservació, estudi i recerca, defensa, restauració i rehabilitació del patrimoni artístic, arquitectònic, arqueològic, paisatgístic i mediambiental de la Comunitat Valenciana i Aragó.