La Diputació difondrà Camins del Penyagolosa amb un video on-line sobre els Pelegrins de les Useres

720
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló emetrà demà, coincidint amb l’inici dels Pelegrins de Les Useres, un vídeo en línia dirigit a donar a conèixer aquesta ancestral rogativa i el seu recorregut com a part de Camins del Penyagolosa. Aquesta iniciativa forma part del treball que la institució provincial està realitzant per difondre tant els atractius culturals i turístics de la zona així com el potencial que té per al desenvolupament de la zona aconseguir que Camins del Penyagolosa sigui declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO.

 El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha explicat que “amb aquesta acció de comunicació pretenem ampliar el públic que coneix ia les virtuts d’aquesta rogativa que la fan única a la Comunitat Valenciana. Al mateix temps, el que es pretén és difondre el projecte de Camins del Penyagolosa per seguir ampliant el suport d’aquesta iniciativa que vol aconseguir la Declaració de Patrimoni Mundial de la UNESCO amb tots els beneficis que això suposaria per als municipis de la zona i la preservació de tots els camins, rogatives i romeries que formen part de la mateixa “.

Cal recordar que la pregària dels Pelegrins de les Useres és, sens dubte, una de les més peculiars de quantes se celebren a la Comunitat Valenciana per la qual cada any parteixen descalços 12 representants del poble i un guia cap al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa disposats a demanar a Déu salut, pau i pluja.

Als pelegrins els acompanyen un bon nombre de persones disposades a donar-los suport per un trajecte que travessa els termes municipals de les Useres, Lucena del Cid, Xodos i Vistabella del Maestrat contemplant els paisatges formats per escarpades llomes disposades paral·lelament a la costa, profunds barrancs i àmplies àrees de matoll, carrascars i pinedes.

Recollida de signatures per Camins del Penyagolosa

Dos grups de voluntaris de Camins del Penyagolosa participaran durant els pròxims dies en la recollida de signatures de suport a aquest projecte impulsat per la Diputació de Castelló perquè l’entorn, les rutes per les quals discorren les diferents i ancestrals romeries i rogatives dels pobles de la província a Sant Joan de Penyagolosa siguin declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO.

La primera fita a destacar és la recollida de més de 15.000 firmes, entre suports físics i online a través de la plataforma change.org en, un fet que per Jarque demostra “l’alta implicació de totes les entitats amb les que hem contactat a la província de Castelló demostra la importància d’aquest emblema provincial. Es tracta un projecte en comú que suposa una gran font d’oportunitats per als nostres pobles, ja no només per aconseguir ser patrimoni mundial, sinó per totes les accions de promoció i posada en valor que s’estan realitzant “.