La Diputació xifra en 190.000 euros l’impacte de les jornades de bolets, carns i productes de tardor

173
Jornades de bolets

-Nota de premsa-

Les III Jornades Gastronòmiques dels Bolets, Carns i Productes de la Tardor confirmen el potencial turístic d’aquest tipus d’iniciatives supramunicipals que organitza la Diputació de Castelló en haver suposat ja que 4.250 persones hagin visitat els vuit municipis dels Ports que participen en aquesta iniciativa (Castellfort, Cinctorres, Forcall, la Pobla de Benifassà, Morella, Portell de Morella, Vilafranca i Sorita). Les estimacions apunten que, d’ells, una quarta part consumeixen el menú de les jornades. Així, el potencial turístic d’aquesta iniciativa ja suposa un impacte econòmic directe i indirecte sobre el territori de al voltant dels 190.000 euros.

Jornades de bolets
Jornades de bolets

 
El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha indicat que “arribem a l’equador d’aquestes jornades amb dades molt positives de la seva repercussió en l’activitat turística de la zona. Permetre que milers de persones coneguin els atractius de la nostra gastronomia és obrir-los la possibilitat no només de menjar al restaurant, sinó de visitar els pobles i el seu patrimoni, comprar els seus productes més típics, etcètera. En definitiva, aquesta aposta del nostre president, Javier Moliner, suposa dinamitzar l’activitat turística dels municipis i generar noves oportunitats als establiments i negocis dels pobles a la vegada que promovem el coneixement de la nostra cultura i patrimoni “.
 
Els menús participants en aquestes jornades, que es mantenen durant els caps de setmana fins al proper dia 30 de novembre, presenten plats en els quals les carns, els bolets i els productes de tardor conformen la sòlida base dels mateixos com a matèria primera amb moltíssima tradició en els municipis que hi participen. Exemples com croquetes casolanes amb espinacs, mató i rovellons, ternasco al forn, presa ibèrica al Pedro Ximénez, pasta de full farcit de ceps, o els ous trencats amb gírgoles i pols de pernil constitueixen atractius menús que tenen preus des dels 18 als 33 euros.
 
Cal assenyalar que les previsions amb les que es plantegen aquesta tercera edició apunten a superar l’impacte econòmic de 100.000 euros que van obtenir les jornades l’any passat.
 
-Reunions de coordinació amb empresaris
La coordinació dels esforços que realitzen els municipis, empresaris i col·lectius empresarials és fonamental per garantir el bon funcionament d’aquestes jornades. Així, la Diputació participa en reunions amb tots els implicats en l’organització d’aquests esdeveniments per optimitzar els seus bons resultats.
 
A aquestes jornades gastronòmiques cal sumar les ja realitzades en altres zones de la província durant aquest any, com ara les XVII Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància, les III Jornades Gastronòmiques de la Tòfona Ports-Maestrat, Les I Jornades Gastronòmiques de la Taronja i la Clemenules i les III Jornades de la Cuina dels Sabors.