Ruta de Sabor

– Allotjaments, bars, restaurants, agències de viatges i oficines de turisme se sumen al projecte de promoció gastronòmica provincial

La Diputació de Castelló ultima la incorporació dels primers 120 establiments turístics de la província a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. Així, allotjaments, bars, restaurants, agències de viatges, comerços, empreses d’activitats, indústries visitables, llotges, mercats, museus i oficines de turisme entraran a formar part d’aquest gran projecte que impulsa la Diputació per a la promoció turística de la gastronomia de la província com a actiu per a generar noves oportunitats econòmiques i laborals a Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha participat en la constitució de la comissió sectorial de turisme que ja ha aprovat en la seua primera reunió el reglament i els criteris pels quals s’ha de regir aquest sector dins de la marca de productes autòctons de la Diputació. En aquesta reunió ja s’ha ratificat la incorporació d’aquestes primeres entitats.

“Hem ratificat la incorporació d’aquestes empreses a Castelló Ruta de Sabor, i amb això la incorporació a les seues activitats d’aquesta visió de turisme gastronòmic. Empreses d’aventura, restaurants, allotjaments, de prestació de serveis que també van a posar també el seu gra d’arena per a aconseguir que la província de Castelló siga reconeguda en tot el nostre entorn com una província amb un gran potencial gastronòmic”.

És per això que el president ha explicat que “així, i baix el paraigua de Castelló Ruta de Sabor anem a aconseguir oferir a qui ens visita experiències que es tradueixen en adquisició de productes, experiències que són capaces de transmetre i comercialitzar tot allò que tan bé estan fent els nostres productors en tota la província”.

Cal tenir en compte que l’interès que ha despertat aquesta iniciativa en el sector turístic provincial és tal que ja s’han rebut un total de 241 sol·licituds d’adhesió al producte turístic ‘Castelló Ruta de Sabor’. Després de la realització de diferents informes tècnics en els últims mesos, des de la Diputació ja es treballa perquè puguen incorporar-se en la pròxima convocatòria a realitzar en uns mesos.

A més, la creació del producte turístic gastronòmic i d’agroturisme ‘Castelló Ruta de Sabor’ és de caràcter estratègic sectorial i en convergència amb el document marc ‘Pla Estratègic de Turisme 2016-2020’ de la Diputació, principal full de ruta d’actuació turística del Govern Provincial i consensuat amb empresaris del sector i municipis.

Gran suport del sector turístic provincial

Després del gran suport del sector turístic provincial a aquesta iniciativa de la Diputació ja en la seua primera convocatòria, el Govern Provincial ha impartit els cursos de formació per a instruir a tots els aspirants a formar part d’aquest producte turístic per a conèixer bé les seues possibilitats i els criteris de qualitat que han de quedar unificats en tota l’oferta de producte turístic.

“El producte turístic permetrà al visitant viure la gastronomia de Castelló. És per això que integra a productors, restauradors, hotelers, ajuntaments i oficines de turisme amb l’objectiu de potenciar la gastronomia provincial com a motor de desenvolupament econòmic en els pobles”, ha assenyalat el president.

Un turisme que beneficiarà a tota la província

El producte turístic ‘Castelló Ruta de Sabor’ contemplarà diferents itineraris que combinen ofertes en allotjaments, restaurants, punts de venda de producte i altres serveis addicionals, amb visites a centres de producció i als recursos turístics propis de cada municipi.

Cal assenyalar que la Diputació de Castelló inverteix fins a 120.000 euros en aquest projecte treballat professionalment per a convertir els recursos gastronòmics de la província en productes atractius per al visitant, rendibles i capaços d’oferir una experiència única.

Crear producte turístic, objectiu de la Diputació

Precisament aquest nou pas cap a avant en l’arrelament de Castelló Ruta de Sabor en l’activitat provincial transformant-se en producte turístic va en la mateixa línia d’altres iniciatives que està prenent la Diputació en altres àrees.

Sense anar més lluny, el Govern Provincial ha resolt recentment la convocatòria d’1,7 milions d’euros en l’àrea de Cooperació dirigides a inversions turístiques financerament sostenibles amb l’objectiu precisament de la creació de producte turístic en els municipis.

ESCOLTA LES DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ, JAVIER MOLINER: