La Diputació treballa per convertir Castelló en una província ‘lliure d’assetjament escolar’

167

 

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Corporació Provincial debatrà en el ple la posada en marxa de campanyes de conscienciació contra la violència a les aules

La Diputació vol convertir Castelló en una província ‘lliure d’assetjament escolar’ i per això, en el ple programat per aquest dimarts, la Corporació Provincial debatrà sobre la necessitat d’elaborar i promoure diferents campanyes de conscienciació amb l’única finalitat d’eradicar la violència de les aules castellonenques.

Així, i després que el Grup Popular hagi presentat una moció per posar el focus en la importància de conscienciar i sensibilitzar la societat de la necessitat de combatre qualsevol manifestació de violència, el Govern Provincial reafirmarà el compromís ja adquirit en la seva lluita contra la violència en els centres escolars de la província.

Per a això, tal com ha avançat el vicepresident de la Diputació, Vicent Sales, l’administració provincial tractarà d’involucrar els ajuntaments de la província ia la Generalitat en una iniciativa “que busca treure de les nostres escoles la violència i que d’una vegada per totes deixem de conèixer casos de violència que ens han de avergonyir a tots”.

No en va, l’Associació Valenciana contra l’assetjament escolar, AVALCAE, afirma que durant el passat curs va rebre un centenar de trucades de famílies castellonenques els fills asseguraven patir violència a les aules. “És per això que mentre un estudiant castellonenc se segueixa sentint assetjat, la Diputació centrarà els seus esforços en eradicar aquesta xacra”.

I ho farà promovent la celebració, el 2 de maig, del Dia Mundial contra el Bullying en tots els centres educatius de la província i reforçant el seu compromís contra l’assetjament escolar. No en va, el vicepresident primer de la Diputació ha recordat que aquesta administració “és conscient des de fa temps de la importància cabdal de combatre amb tots els recursos possibles l’assetjament escolar, com ja ha demostrat patrocinant l’ambiciosa campanya de conscienciació juvenil, Res serà igual”.

‘Res serà igual’ per lluitar contra l’assetjament a les aules

Cal recordar que es tracta d’una campanya “per visibilitzar el rebuig de tota una província davant l’assetjament escolar” que aprofita l’efecte persuasor de la petita pantalla per, a través d’una TV-Movie d’origen castellonenc, sensibilitzar i conscienciar els joves de la necessitat de lluitar contra la violència a les aules.

Es tracta d’un recurs educatiu que ha registrat una notable repercussió entre els joves des que es va presentar davant d’un miler de joves a Castelló i que ja ha estat projectat en centres d’educatius de la Vall d’Uixó, Castelló i Benicàssim davant l’excel·lent acollida mostrada per la comunitat educativa castellonenca.