La Diputació treballa amb la UJI i experts en Desenvolupament Local per generar noves oportunitats d’ocupació en l’interior de Castelló

280

Col·laboraran en diverses iniciatives i en una jornada específica sobre “Competències Locals, Ocupació i Desenvolupament Local”
Aguilella: “És fonamental crear noves estratègies que ajuden a generar nous llocs de treball i potenciar sectors en auge”

La Diputació de Castelló ha decidit reforçar la col·laboració amb la UJI i amb experts en Desenvolupament Local, així com les inversions, per potenciar el món rural i generar noves oportunitats d’ocupació. Tal com explica el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, “la província de Castelló disposa d’immensos recursos i oportunitats que poden transformar-se en nous llocs de treball i en noves fórmules de negoci sobretot en els municipis d’interior”.

Per a això, Aguilella s’ha reunit amb la presidenta de la Federació de personal tècnic de Gestió del Desenvolupament Local (ADLYPSE), Maria Segura, així com amb el responsable de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la UJI, Serafín Bernat, per abordar “noves estratègies que ajuden a generar oportunitats d’ocupació i potenciar sectors en auge”.

Aquesta trobada de treball ha servit a més perquè les tres institucions treballen de forma conjunta. Tant és així que la Diputació Provincial participarà en la propera Jornada Tècnica de Professionals del Desenvolupament que es realitzarà el proper mes d’octubre per analitzar els canvis legislatius que afecten el món rural, que es denominarà “Competències locals, Ocupació i Desenvolupament Local”.

El diputat responsable de Promoció Econòmica assenyala que “l’objectiu d’aquest acord és potenciar les oportunitats d’ocupació, donant totes les eines als emprenedors de manera que les idees de negoci es puguin materialitzar en èxits professionals”.

Els centres CEDES, una aposta pel desenvolupament de l’interior

Aguilella ha recordat, a més, “que comptem amb la gran tasca que realitzen els centres CEDES a la província que articulen les ajudes per als emprenedors i els nous models de negoci de l’interior”, assenyala. Aquests centres formen part de l’Estratègia Provincial per al foment de l’ocupació, l’emprenedoria i la promoció econòmiques posen a disposició de les persones emprenedores tots els recursos que necessiten al començament de la seva experiència: des de despatxos a eines el que permet que, durant la primera etapa de consolidació de l’empresa, les despeses siguen mínimes.

De fet “disposen de formació i una decidida aposta per la creació i consolidació d’empreses” i la programació es troba al web www.centroscedes.es