La Diputació treballa amb experts en Desenvolupament Local per generar noves oportunitats laborals a l’interior

187

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial col·laborarà amb la Jornada sobre Desenvolupament Local Participatiu que tindrà lloc a Castelló el 7 d’octubre

La Diputació de Castelló reforça la seva col·laboració amb els experts en Desenvolupament Local per tal d’estudiar i desenvolupar de forma conjunta noves oportunitats laborals en les zones de l’interior de la província. Així, el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, s’ha reunit amb representants de l’Associació de Tècnics de Gestió del Desenvolupament Local de Castelló (ADLYPSE). En aquesta trobada de treball s’ha tancat la col·laboració del Govern Provincial a la Jornada sobre va desenvolupar Local Participatiu que tindrà lloc a Castelló el proper 7 d’octubre.

Després de la trobada, Aguilella ha destacat que “la Diputació sempre estarà al costat de les iniciatives de desenvolupament local participatiu, que troben el seu millor exemple en els cinc centres Cedes que el Govern Provincial té distribuïts a la província com a autèntics centres d’ocupació i de generació d’oportunitats de desenvolupament en els pobles “.

En aquest sentit, el diputat ha manifestat “la important tasca que desenvolupen els agents de desenvolupament local en els diferents municipis de la província. Des de la Diputació mantenim una estreta relació de treball amb ells, ja que són aquests professionals els que seleccionen els aturats dels seus municipis que participen després en tots els tallers i cursos que des de la Diputació impartim en els municipis de la província “.

Cal recordar que la prioritat de crear ocupació a la província de Castelló per part de la Diputació es tradueix ja en una inversió rècord de 1,6 milions d’euros en l’Estratègia Provincial per l’Ocupació dirigida a beneficiar 2.300 castellonencs en situació d’atur a la província dels prop de 8.000 beneficiaris en total en aquesta estratègia entre emprenedors i empreses consolidades.

Només durant els mesos d’abril i maig són un total de 400 castellonencs els que s’han beneficiat de 54 tallers i cursos de la Diputació per millorar la seva situació laboral, i durant el mes de juny ja hi ha confirmades 24 accions formatives en 17 municipis.