La Diputació trasllada als instituts la commemoració del 25N “per a atallar el problema des de la base”

213

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La vicepresidenta Patricia Puerta presenta una programació “que ix de Castelló per a apropar la igualtat al territori”

La Diputació de Castelló estendrà enguany la seua programació reivindicativa del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, als instituts per a conscienciar sobre la igualtat i la prevenció d’actituds masclistes. Així ho ha anunciat hui dijous la vicepresidenta de la institució, Patricia Puerta, en el marc de la presentació conjunta de les activitats que des dels col·lectius feministes de la província s’han elaborat per a aquest mes de novembre.

Patricia Puerta ha ressaltat que combatre la violència de gènere és “una prioritat per a aquesta Diputació” i ha recordat que “cal implicar a tota la societat perquè un dia, per fi, no calga commemorar aquesta trista data”. En aquest sentit, la també diputada d’Igualtat ha explicat que “enguany hem volgut centrar-nos en la conscienciació i la visibilització del problema en els centres educatius, perquè tenim clar que el problema s’ha de tractar des de la base”.

Així doncs, del 18 al 20 de novembre començaran les activitats amb la novetat d’una sèrie de conferències i col·loquis en línia amb el grup de formació feminista ‘Towanda Rebels’. En aquestes xarrades es tractarà la influència de la pornografia en les actituds masclistes i es treballarà en deconstruir la imatge de dona-objecte “que lamentablement representen en la seua majoria”. Aquesta iniciativa s’impartirà en els institut de Borriana, la Vall d’Uixó, l’Alcora i Vilafranca.

La segona de les propostes presentades girarà entorn una xarrada teatralitzada amb el públic en què es parlarà de la cultura del ‘bon tracte’ i del respecte cap a les dones. L’espectacle, que rep el títol de ‘De puertas para adentro’, es representarà en centres educatius de Segorbe (23), Cabanes (24) i Albocàsser (28).

Com en anys anteriors, la Diputació de Castelló ha convocat el concurs de microrelats ‘Rocío López Agredano’, el qual convida la joventut d’entre 14 a 18 anys a plasmar sobre paper la seua visió sobre la violència de gènere en qualsevol de les seues manifestacions. L’entrega dels guardons serà el mateix dia 25, a les 10 hores, al Palau Provincial.

Amb aquest nou model de programació, que busca la proximitat i la participació de l’alumnat, “eixim de Castelló per a acostar la igualtat al territori, una mostra més que som una Diputació especialment acurada i pròxima als seus municipis”.

LA PLAÇA DE LES AULES, EPICENTRE VIOLETA EL DIA 25

A banda de la programació itinerant per la província, la Diputació també ha establert la plaça de les Aules com l’’epicentre violeta’ de la reivindicació a la ciutat de Castelló. En aquest indret, a l’interior del Palau, les ‘Towanda Rebels’ impartiran el dia 19, a les 18 hores, la conferència ‘Los retos de la cuarta ola’. Més endavant, el 25N, a les 11.30 hores, es procedirà a la lectura del manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere. Seguidament, tancarà la jornada l’espectacle ‘De puertas para adentro’ a l’Espai Cultural Obert Les Aules.

De forma simbòlica, a partir del 19 de novembre la façana del Palau Provincial de Castelló s’il·luminarà amb totalitats morades per a donar visibilitat a aquest problema i donar suport a totes les dones que pateixen aquesta xacra. Junt al joc de llums també es col·locaran tres pancartes en les balconades principals de l’edifici “que recullen la veu d’aquesta institució contra la violència”.

La vicepresidenta ha agraït “l’enorme esforç” que des de l’àrea d’Igualtat s’ha realitzat per a portar endavant “aquesta programació tan variada i de gran qualitat tot i ser tan relativament jove”. I és que el departament compta amb només un any i escaig de vida, doncs va ser creada amb l’entrada del nou equip de govern progressista a la Diputació de Castelló.