La Diputació tancarà les jornades de Camins del Penyagolosa després de descobrir el seu patrimoni a més de 300 visitants

748
PUBLICITAT

Xodos i Vistabella acullen les últimes visites programades aquest mes per donar suport a la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco

Les Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals dissenyades per la Diputació de Castelló en col·laboració amb la Universitat Jaume I es preparen per tocar a la seua fi el proper dissabte amb les dos últimes visites guiades programades durant tot el dia a Vistabella del Maestrat i Xodos.

Després d’haver obert ja a més de 300 persones el ric patrimoni arquitectònic i natural que amaguen set de les localitats que componen la candidatura a Patrimoni Mundial Unesco de Camins del Penyagolosa al llarg de tot aquest mes, aquest dissabte es baixarà el teló d’una iniciativa de difusió cultural que “més enllà d’enfortir i reivindicar la candidatura està permetent dinamitzar els municipis que la componen i apropar els seus encants a centenars de visitants”.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicente Sales, ha celebrat així “la gran acollida que fins a la data estan tenint les rutes dirigides a posar en valor aquests llocs únics de la nostra província”. D’aquesta manera, després que les Useres, Llucena, Castillo de Villamalefa, Azteneta del Maestrat, Culla, Vilafermosa i Lludient hagin mostrat als usuaris de la iniciativa seus nuclis antics i entorns naturals, aquesta última jornada sabatina omplirà d’activitat dels dos municipis de Alcalatén.

Un centenar d’inscrits

De fet, seran fins a un centenar els usuaris que formaran part d’aquestes dues últimes cites incloses dins de la primera edició de les Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals Camins del Penyagolosa.

En el cas de Vistabella del Maestrat la jornada arrencarà a les 10:00 hores i es prolongarà durant dos hores i mitja en les quals els inscrits podran conèixer de primera mà la muralla, l’Ermita del Loreto i el campanar entre altres edificis que componen el nucli antic mentre que a la ruta vespertina pels voltants descobriran l’arquitectura tradicional de pedra en sec.

Pel que fa a la ruta guiada per Xodos, en el mateix horari el nucli històric (Portal, Església Parroquial de Sant Pere i Antiga Presó) serà el protagonista d’una visita que portarà als visitants a transitar pels carrers que conformen dels Pelegrins de les Useres i la rogativa de Xodos. Ja a la vesprada, de 16.00 a 18.00 hores, la ruta guiada pels voltants del poble comptarà amb quatre parades (Mas d’Asensio, Mas del Corralet, Mirador panoràmic i Roca de Xodos) i anirà acompanyada d’una representació teatral i degustació de dolços típics i una explicació pràctica de tècniques fotogràfiques.