La Diputació sol·licitarà fons europeus per adequar els centres de producció agroalimentaris a la recepció de turistes

535
PUBLICITAT

El Govern Provincial ha obert una línia de treball en el Fòrum de Turisme Gastronòmic per tenir ajudes amb suport de Partenalia

El Govern Provincial ha obert una important línia de treball per potenciar les oportunitats del sector agropecuari, per al que sol·licitarà ajudes a la Unió Europea. L’objectiu és posar en marxa un projecte per adequar els centres de producció agroalimentaris perquè puguen rebre a turistes.

Així, la Diputació de Castelló treballarà per convertir el turisme en una eina de desenvolupament per al sector agroalimentari de la província després de conèixer la realitat d’aquest sector a l’alça en el I Fòrum Europeu de Turisme Gastronòmic celebrat aquesta setmana a Castelló.

El diputat de Desenvolupament Rural i responsable de la marca Castelló Ruta de Sabor, ha avançat “la intenció ferma d’aquesta institució de sol·licitar fons europeus amb l’objectiu de propiciar l’adequació dels centres de producció de productes agroalimentaris de la província. Lligar el sector agroalimentari al turisme és una enorme oportunitat per donar a l’interior, especialment, major potencial de creixement”

La proposta, sorgida durant l’exposició de projectes per part de diferents agents públics i privats del sector a la jornada internacional i després d’una jornada de treball amb representants de Partenalia, permetria “lligar la gastronomia al desenvolupament territorial a través del turisme”. “El nostre territori, des de la mar fins a les muntanyes, s’ha convertit per mereixement propi en un rebost variada i de qualitat que hem d’aprofitar en tots els vessants per generar oportunitats de creixement, riquesa i ocupació a la nostra província”, ha argumentat Roig a la hora d’explicar el perquè d’aquesta nova via de treball provincial.

Així les coses, el diputat responsable de Desenvolupament Rural ha explicat que “a dia d’avui, ia diferència amb el que passa en altres punts d’Espanya i la Unió Europea, la majoria dels nostres centres de producció estan construïts per produir però no per rebre visitants”. “És per això que -ha afegit Roig- si aconseguim el finançament necessari perquè els nostres productors locals puguen adaptar les instal·lacions a l’arribada de visitants tindrà un impacte notable no tan sols com a reforç per als propis empresaris sinó com a element multiplicador del seu efecte positiu sobre el territori “.

Revulsiu turístic i econòmic

Cal destacar que la nova línia de treball sorgida després de la celebració del I Fòrum Europeu de Turisme Gastronòmic, que va reunir prop de 200 referents i professionals del sector, “no és més que un argument més dins del full de ruta marcat per Moliner per fomentar totes aquelles accions transversals que redunden en el benestar dels castellonencs”.

“El turisme, en aquest cas el vinculat a la gastronomia i al nostre sector agroalimentari, s’ha convertit en un eix estratègic a l’hora de generar riquesa i creixement i desenvolupar els nostres pobles de l’interior perquè els seus veïns guanyen en qualitat de vida i oportunitats laborals”, ha asseverat Roig.

Aposta pel sector agroalimentari

No en va, forma part de l’estratègia impulsada des del Govern Provincial per “dotar el sector agroalimentari de la província de Castelló de tots els recursos possibles per a la seua expansió i reforçar l’empremta que deixa aquest sector en els nostres municipis”.

En aquest sentit, Roig ha recordat que només durant aquest any més de 20.000 persones han visitat els pobles a través de les jornades i fires gastronòmiques, permetent desestacionalitzar el turisme i generant un impacte sobre el territori que supera el milió d’euros.