La Diputació signa amb Eurocaja Rural i Abanca la pòlissa de 15 milions d’euros que li proporciona liquiditat enfront de la crisi de la Covid-19

229

El president de la Diputació, José Martí, ha signat hui amb representants d’Eurocaja Rural i Abanca la pòlissa de crèdit per valor de 15 milions d’euros que garanteix les possibles necessitats de liquiditat de la institució que puguen sorgir a curt termini a conseqüència de l’emergència sanitària originada pel coronavirus i la consegüent crisi econòmica. En representació de Eurocaja Rural ha efectuat la rúbrica el director territorial de l’entitat, David Hervás, i per part d’Abanca el coordinador de banca institucional, Antonio Peralta, i la directora de l’oficina de Castelló, Belén Lahoz.

Martí ha explicat que «hui s’ha materialitzat una operació especial de tresoreria que ha sigut adjudicada a raó de 7,5 milions d’euros per cada entitat (Eurocaja Rural i Abanca), que proporciona estabilitat en un moment en el qual cal fer front a despeses d’important quantia que no estaven previstos». En la seua opinió, «era necessari actuar perquè afrontem un temps de gran incertesa quant a ingressos i despeses per la forta tendència que existeix a la reducció dels primers, fonamentalment de naturalesa tributària, i a l’augment dels segons, per les necessitats de tipus social ocasionades per la pandèmia».

Aquesta provisió de fons permetrà pagar als proveïdors i continuar proporcionant una major liquiditat als ajuntaments, un esforç que en un curt període de temps ha suposat la mobilització de 23 milions d’euros amb els avançaments de tresoreria, les aportacions al Fons de Cooperació Municipal i l’agilitació dels terminis del Pla 135. A aquestes operacions cal sumar les mesures que per valor de 9 milions d’euros han pactat els quatre grups representats en la institució per a contribuir a la reactivació econòmica de la província de Castelló.