CONVENI DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ FEDETCAS

  • El Govern Provincial col·labora amb la Federació per al Desenvolupament Territorial per a fomentar noves iniciatives

La Diputació de Castelló reforça la seua aliança amb la Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló (FEDETCAS) per a sumar un nou recurs dins de l’eix estratègic del Govern Provincial de consolidar la població en el món rural castellonenc per mitjà de la generació de més i millors oportunitats socials, econòmiques i laborals. Així, la Junta de Govern ha aprovat un conveni de col·laboració de 35.000 euros per a fer viables i potenciar totes aquelles iniciatives iniciades pels Grups d’Acció Local (GAL) existents a Castelló.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “totes les iniciatives que impulsem amb FEDETCAS tenen com a objectiu fonamental el promoure i dinamitzar el desenvolupament territorial de la provincia”.

D’aquesta manera, la institució provincial consolida les línies de col·laboració amb tots els GAL per a incentivar projectes mancomunats a Castelló que, ha subratllat Roig, “permitiran promoure el desenvolupament integrat i sostenible del territori i impulsar accions estratègiques que generen un nou escenari d’oportunitats socials i econòmiques a la província, amb especial atenció al món rural castellonenc”.

I és que un dels principals objectius de la federació és el fer de mitjà d’implicació dels agents econòmics i socials en el desenvolupament del territori i posar en el seu coneixement projectes innovadors per al territori rural.

És per això que a través d’aquesta ajuda econòmica, la institució provincial col·laborarà en la redacció de projectes que redunden en el territori d’àmbit provincial i supraprovincial amb especial insistència en projectes de caràcter europeu. Al mateix temps, el conveni afavorirà el posicionament de FEDETCAS com a actor estratègic fonamental en el desenvolupament de polítiques territorials a més d’oferir un necessari assessorament i formació als socis i equips directius dels Grups d’Acció Local i els Grups d’Acció Local del sector pesquer.

Campanya Repoblem

Cal destacar que en l’actualitat la província de Castelló compta amb cinc Grups d’Acció Local encarregats d’utilitzar fons procedents de la Unió Europea per al desenvolupament de polítiques que permeten vertebrar i dinamitzar l’interior i, igual que ambiciona la campanya Repoblem impulsada pel Govern Provincial, “genere oportunitats socials, econòmiques i laborals en el món rural de la província, per a que ningú tinga que abandonar la seua casa per falta de recursos”.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA