La Diputació s’adhereix al Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Generalitat

178
José Martí i Virgina Martí en la roda de premsa
José Martí i Virgina Martí en la roda de premsa

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • José Martí explica que la modificació de crèdit que s’aprovarà avui en el ple permetrà repartir al voltant de 2,5 milions entre aquests ajuntaments per a fer front a les despeses extraordinàries que genera l’activitat turística
  • La de Castelló és l’única institució provincial valenciana que se suma al fons creat per la Generalitat, que segons la diputada de Turisme, Virginia Martí, «ha vingut per a quedar-se en anys esdevenidors»

La Diputació de Castelló escometrà una modificació de crèdit per valor d’1.250.000 euros per a l’adhesió al Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, al qual realitzarà una aportació idèntica a la de la Generalitat Valenciana, amb l’objectiu de repartir al voltant de 2,5 milions d’euros entre aquests ajuntaments de la província. Es tracta d’una proposta aprovada ahir en el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació, que avui serà definitivament ratificada en el ple. Per a l’assignació d’aquests recursos es tindrà en compte la població de cada municipi i el seu nombre de places hoteleres.

L’ajuda, incondicionada i no finalista, està concebuda per a compensar la despesa addicional que suporten els municipis per la prestació de serveis a la població no resident, i, segons ha explicat el president Martí, “va en la línia de l’aposta realitzada per la Diputació del canvi de reconéixer la majoria d’edat dels ajuntaments i afavorir l’autonomia municipal”.

A més, es dóna la circumstància que “la Diputació de Castelló és l’única de la Comunitat que se suma al fons creat per la Generalitat i que contribueix al mateix amb recursos propis”. Sobre aquest tema ha recordat que “estem en un any molt complicat, de pestes i de tempestes, en el qual ningú pot posar en dubte el compromís d’aquesta Diputació per articular mesures necessàries per al sector i el nostre desig d’estar al seu costat”. Una prova d’això va ser el Pla de Xoc aprovat el mes de juliol passat per a la implementació d’una dotzena d’actuacions estructurals per valor de 2,8 milions d’euros, ampliat ara a 3 milions d’euros, amb dues línies bàsiques: suport a la transició a la nova normalitat i impuls al reposicionament estratègic de la província.

El president va efectuar aquestes declaracions en el transcurs d’una roda de premsa en la qual també va participar la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, qui va posar de manifest que “encara que aquest nou fons apareix per a ajudar als municipis en temps de pandèmia, ve per a quedar-se, perquè està contemplat en la nova Llei de Turisme i Hospitalitat, per a compensar les despeses extres relacionades amb l’activitat turística als quals els ajuntaments fan front al llarg de l’any”.