-Nota de premsa-

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, el bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, i l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, han estat els encarregats d’inaugurar la inèdita exposició sobre el tresor parroquial de la localitat de l’Alt Maestrat, una de les més importants col · leccions d’art sacre de tota la Comunitat Valenciana.

Aquesta exposició, que inclou peces d’orfebreria, escultura, ornaments tèxtils i documents de l’arxiu parroquial, s’ha dut a terme gràcies a la important tasca del Servei Provincial de Restauració, ja que els tècnics de la Diputació han recuperat algunes de les peces més valuoses , datades entre el segle XV i el XVIII. Entre elles, destaca una creu processional de 1590 que presenta la marca del Gremi de Plateros de València. Els veïns i visitants podran contemplar a l’església del poble, i fins al 15 de setembre, totes aquestes obres d’art mai exposades.

IMG_8737 IMG_8736 IMG_8735 IMG_8730 IMG_8731 IMG_8732 IMG_8729 IMG_8727 IMG_8725 IMG_8724 IMG_8722 IMG_8726 IMG_8721

“Aquesta col · lecció suposa un motiu més per sentir-nos orgullosos del patrimoni d’aquesta província i el servei de restauració juga un paper fonamental en això, ja que les mans expertes dels nostres tècnics ens permeten deixar als nostres fills un patrimoni millor cura del que vam heretar”, ha apuntat Moliner, qui ha estat acompanyat pel diputat de Cultura, José Luís Jarque, i les tècniques encarregades de dur a terme tot el procés de restauració.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa d’activitats que l’Ajuntament de Benassal, en col · laboració amb la Diputació, associacions i veïns del poble, ha posat en marxa per commemorar el 775 aniversari del lliurament de la Carta Pobla. Durant aquest cap de setmana també s’ha celebrat la I Fira d’Oficis, que ha reunit milers de visitants pel casc antic de Benassal.

Reforma estructural a l’ermita de Sant Liborio

Seguidament, les autoritats s’han desplaçat fins a l’ermita de Sant Liborio, situada al balneari Font En Segures, on han visitat les obres de reforma que han permès resoldre els problemes estructurals i canviar la instal · lació elèctrica. Tot això s’ha finançat mitjançant col · lectes dels feligresos i l’aportació de la Diòcesi.