La Diputació repara més de 200 km de camins al partit judicial d’Albocàsser i 114 al de Morella

594
Camins rurals
PUBLICITAT

Camins rurals
Camins rurals
-Nota de premsa-

La Diputació de Castelló ja ha reparat i condicionat un total de 913,73 quilòmetres de pistes i camins rurals de 47 municipis de la província de Castelló. Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla Provincial de Millora de Camins Rurals, creat per Javier Moliner per atendre les necessitats d’accés en els termes municipals, especialment de l’interior.

Aquest balanç correspon a les actuacions coordinades des del Parc Mòbil de la Diputació de Castelló, que coordina el diputat Laureano Sandalinas, fins al passat mes de maig, ja que des de llavors els treballs han estat paralitzats per evitar el risc d’incendis forestals. Cal tenir en compte que en aquestes actuacions es realitzen treballs de neteja de camins, desbrossament, poda i aclarida d’entorns naturals, que són especialment sensibles a l’efecte de les elevades temperatures estivals i poden prendre amb facilitat.
 
Sandalinas ha explicat que “els treballs es reprendran a partir del 20 de setembre, un cop passi el període de preemergència que sol mantenir vigent pràcticament durant tot l’estiu. Fins llavors, el normal és que decretin gairebé cada dia preemergència i no es pugui treballar per evitar el risc de provocar incendis forestals “.
 
El diputat responsable d’aquests treballs de millora dels camins rurals ha destacat que aquest pla “és fonamental, perquè la majoria dels municipis són petits i no disposen de mitjans per adequar les seves pistes i camins d’accés dins del seu terme municipal”.
 
Treballs d’emergència per les pluges
L’única excepció que s’ha fet aquest estiu han estat els treballs com a conseqüència de les pluges, que ha obligat a emprendre obres d’emergència per condicionar alguns dels camins dels municipis més afectats.
 
Cal tenir en compte que la institució provincial ja ha reparat gairebé el mateixos quilòmetres de pistes i camins rurals que portada l’any passat al novembre, de manera que aquest any augmentarà el nombre de quilòmetres reparats a la província de Castelló. La previsió és, quan es reiniciïn els treballs, és que el nombre de municipis als quals s’ajudi des de la Diputació amb aquests treballs superi el centenar.
 
De fet, la majoria dels 47 municipis en els que ja s’han fet treballs de condicionament són de l’interior i menors de 3.000 habitants. Així, dels 913 quilòmetres adequats ja, la majoria corresponen als partits judicials d’Albocàsser (206,41 km.), Sogorb (211,48 km.) I Morella (113,14 km.). La maquinària més emprada en aquests treballs són les retroexcavadores, les desbrossadores i les anivelladores.