La Diputació rep 738 sol·licituds d’ajudes a l’esport que opten a 3,9 milions d’euros

43
PUBLICITAT

Afecten a esportistes, clubs, centres educatius i entitats privades

El Servei d’Esports de la Diputació Provincial de Castelló ha posat en marxa una línia de subvencions per un import de 3,9 milions d’euros per a fomentar l’esport, l’activitat física i ajudar als esportistes d’elit de la província en la seua preparació durant l’exercici 2024.

Així doncs, en el marc del Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació de Castelló per al 2023-2024, el Servei d’Esports ha llançat una convocatòria d’ajudes a esportistes, clubs esportius, centres educatius i entitats privades que ha finalitzat amb la recepció de 738 sol·licituds.

Les ajudes han estat enfocades en cinc línies d’actuació. En primer lloc, es destinarà 200.000 euros a beques per a esportistes amb resultats oficials. Esta convocatòria ha rebut un total de 212 sol·licituds. D’altra banda, es contempla la concessió d’ajudes a esportistes amb desplaçaments internacionals, per un import de 70.000 euros. En este cas, han sigut 23 esportistes castellonencs els que han sol·licitat l’ajuda.

Estes subvencions també van dirigides a entitats privades per a l’organització d’esdeveniments esportius a la província que, en este cas, han sigut 195 les empreses que han sol·licitat l’ajuda. L’import econòmic que es destinarà és de 700.000 euros.

A més, la Diputació de Castelló destinarà 100.000 euros a centres educatius de Secundària per a la realització d’activitats físiques que es realitzen en el medi natural. Esta convocatòria, que té com a objectiu fomentar l’activitat física entre la població jove, ha rebut 119 sol·licituds.

I, finalment, es contempla la concessió d’ajudes, per un import de 350.000 euros, a clubs esportius. En total han sigut 189 els que han sol·licitat l’ajuda. Les subvencions es destinaran a finançar les activitats derivades dels entrenaments i les competicions dels clubs.

Així doncs, el diputat d’Esports, Iván Sánchez, ha explicat que “ara estem en el procés de revisió de documentació, esmena per part dels esportistes i entitats privades i la posterior valoració de les sol·licitades per a realitzar la resolució de la convocatòria”.

A més, el diputat provincial ha anunciat que “el Servei d’Esports, dins d’esta línia de subvencions, està gestionant 17 convenis singulars per a esdeveniments esportius d’especial interés i altres activitats singulars de caràcter esportiu com el suport a la Càtedra Oncologia i Esport de la Universitat Jaume I”.

Finalment, Iván Sánchez ha incidit en què la institució provincial, amb l’objectiu de continuar impulsant a la província de Castelló com a escenari esportiu, continuarà recolzant l’esport i als esportistes per a “continuar recol·lectant nous èxits i sumar riquesa en este territori”. És per això que, el Servei d’Esports està treballant en les beques dirigides als esportistes de la província que assistiran als Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024 que s’aprovaran una vegada haja acabat la cita olímpica.