La Diputació renova de dalt a baix ‘Cortometrando’: recupera la ficció i introdueix nous premis per a garantir l’emoció a la final

669
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló reafirma el seu compromís amb el sector audiovisual de la província amb la novena edició del festival de curtmetratges ‘Cortometrando’, en la que, des de la ficció, els directors i directores gravaran les seues obres als pobles de Vallibona, la Vall d’Alba, Teresa, Vistabella del Maestrat, Alcúdia de Veo i Arañuel. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, junt al director del festival, Sergi González, ha presentat aquest matí els sis guions seleccionats d’aquesta nova edició, que tal com ha explicat, té l’objectiu de promoure el talent de Castelló i donar a conéixer als pobles de la província per a fomentar el turisme d’interior i lluitar contra la despoblació.


Sanz, ha agraït als directors i directores la seua participació i ha explicat que “amb els sis curts d’enguany seran 55 els pobles de la província que hauran servit de set de viatge en aquest festival”. A més a més, ha destacat “la importància de fomentar activitats per a donar a conéixer els pobles de la província en risc de despoblació”. D’una altra banda, el director del festival, Sergi González, ha agraït “la labor de la Diputació i el seu compromís amb el món de l’audiovisual de la província”.


A l’acte han assistit, l’alcalde de Vallibona, Juan José Palomo; l’alcalde de Vistabella, Jordi Alcón; l’alcaldessa d’Alcúdia de Veo, María Eugenia Villar; l’alcalde d’Arañuel, Justo Palomares; i els sis directors premiats.


NOUS PREMIS PER A GARANTIR L’EMOCIÓ A LA FINAL

Enguany el certamen compta amb nous premis en categories com a interpretació femenina, interpretació masculina, millor fotografia i millor so, que comptaran amb un premi de 200 euros cadascun, a més del premi del Públic amb una dotació de 300 euros i un premi de 1.500 euros per al curtmetratge guanyador. Els sis directors seleccionats en aquesta primera ronda, rebran com a premi la quantitat de 900 euros que els serà ingressada abans de començar la producció del curtmetratge.

Després que l’any passat el documental guanyara pes per a comptar de la manera més versemblant possible com es va viure als pobles les setmanes més difícils de la pandèmia, en aquesta edició torna la ficció que, des dels seus inicis, és el gènere estrela del certamen. Una vegada anunciada la selecció a cegues dels sis guions, els directors poden començar amb el rodatge dels curts que tindran com a únic escenari els interiors i exteriors de les localitats assignades, i es valorarà de manera molt positiva que l’equip d’enregistrament estiga format per professionals de la província. Els curtmetratges hauran d’estar finalitzats abans del 30 de setembre de 2021.

En la gala final, s’estrenaran els sis curtmetratges d’entre els que es decidirà el guanyador l’edició i es donaran els premis de les noves categories. La Diputació continuarà apostant pel talent de la província de Castelló i per dinamitzar els pobles que estiguen en risc de despoblació.