La Diputació reforçarà el ferm de la carretera de Castell de Cabres al terme de Morella

723
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Les obres suposen una inversió provincial de més d’un milió d’euros i resolen necessitats plantejades en sis municipis

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, no ha deixat passar ni un sol dia de l’any per reprendre amb l’acabat d’estrenar 2016 l’aposta del Govern Provincial per l’obra pública, i en aquesta primera setmana laborable de l’any ha adjudicat quatre depuradores i la reparació d’una carretera. El Govern Provincial destinarà a aquestes cinc obres una inversió de 1.112.823 euros que suposaran la construcció de les estacions depuradores d’aigües residuals de Barracas, Herbers, Matet, i Xodos, i el reforç del ferm en la Carretera CV-105 de La Sènia a Torremiró per Castell de Cabres des del PK 39 + 300 al 43 + 000 al terme municipal de Morella.

“El Govern Provincial no ha parat ni un sol dia la seua activitat per ocupar-nos del que ens preocupa, que no és altra cosa que el que ens transmeten diàriament els alcaldes i les persones dels pobles de Castelló. Millorar la qualitat de vida en els 135 municipis de la província requereix d’una Diputació que escolta i que actua, tenint els comptes sanejats per donar resposta el més prompte possible al que necessiten els nostres pobles. En aquest cas es tracta de quatre depuradores i una carretera que ja estan adjudicades i que començaran les seues obres com més aviat perquè donen resposta a les necessitats dels nostres pobles “.

Especial menció mereix l’actuació que es durà a terme a la carretera CV-105, que amb una inversió de 423.409 euros millorarà notablement la seguretat viària en una de les zones més despoblades de la província, però amb un gran valor paisatgístic i potencial turístic i que torna a posar de manifest el foment de la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans de la província, independentment de la mida del municipi en què resideixen.

-Quatre noves depuradores a Barracas, Herbers, Xodos i Matet

Les quatre noves estacions depuradores que construirà la Diputació a Barracas (261.492 euros), Herbés (148.995 euros), Matet (197.064 euros) i Xodos (243.780 euros) es corresponen al Pla Provincial de Depuradores amb el qual la institució provincial està impulsant aquestes instal·lacions en municipis de menys de 5.000 habitants.

Cal recordar que, d’acord a facilitar la tasca dels ajuntaments i agilitzar aquestes actuacions, la Diputació ha assumit també el cost de la redacció dels projectes de les depuradores, que ascendeix a prop de 25.000 euros. D’altra banda, cal assenyalar que aquestes actuacions se sumen a les actuacions impulsades als municipis de Castillo de Villamalefa, Fuente La Reina, Fuentes de Ayodar, Sarratella i Villanueva de Viver, que també es corresponen al Pla Provincial de Depuradores, i que actualment estan en marxa o ja concloses.