Benassal estarà representat a la gala Cortometrando que se celebrarà el 27 d’octubre a Castelló

477

El creixement i l’excel·lent acollida del festival ha obligat l’organització a traslladar l’esdeveniment al Auditori de Castelló

La gala de la IV edició del Festival Cortometrando alçarà el seu teló el dijous 27 d’octubre per reconèixer el talent creatiu del sector cinematogràfic castellonenc i, de la seua mà, convertir el cinema en un recurs turístic per als municipis de la província. I ho farà a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló després que en la passada edició el Teatre Principal es quedarà menut, amb més de 200 persones sense poder accedir, després del creixement i l’excel·lent acollida que està rebent aquesta iniciativa impulsada pel Govern Provincial.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que aquesta cita ja consolidada amb el cinema provincial “ha sabut unir a la perfecció el turisme i la cultura a través de la gran pantalla. Cortometrando, a més d’un recolzament i una font d’oportunitats per al talent dels nostres cineastes, és un aparador per a la nostra província i les seues virtuts turístiques”.

En aquest sentit, Sales ha ressaltat “el calat turístic d’un certamen cinematogràfic que s’ha convertit en la nostra província, i des de la primera edició, en un recurs més per dinamitzar el territori al mateix temps que s’omple de cinema l’interior de la província”.

5185-22-10-15-cortometrando-2

Promoció turística de l’interior

No en va, tal com ha destacat el vicepresident de Cultura, “el proper dia 27 arribarà la culminació d’una edició que, tot i això, fa mesos generant oportunitats i ingressos en la nostra província”.

Per això, els sis curts finalistes en l’edició d’aquest any s’han rodat íntegrament en municipis de la zona de l’interior. Els pobles de Benassal, Sant Mateu, Xodos, les Useres, Artana i Bejís s’han convertit en grans platós a l’aire lliure i els seus veïns en improvisats actors.

Cal destacar, com a símptoma de consolidació d’aquest certamen liderat per Javier Moliner en la seua estratègia per generar sinergies entre cultura i turisme per dinamitzar la província, que en les primeres fases de Cortometrando l’organització va rebre un total de 22 guions participants.

Premis ‘made in Castelló’

En aquesta edició, la Diputació de Castelló ha incrementat el seu compromís amb el cinema ‘made in Castelló’ a través d’un augment en la dotació econòmica destinada al festival. Així, mentre les ajudes inicials per al rodatge han passat dels 700 als 900 euros per director, al Premi Oficial del Jurat s’han sumat 200 euros fins als 1.700, mentre que el premi del públic puja fins als 500 euros.