La Diputació reforçarà el 2017 el seu compromís social amb els castellonencs que més ho necessiten

201

 

La Diputació de Castelló destinarà l’any que prop de vuit milions d’euros a renovar el seu compromís amb els col·lectius més vulnerables de la província. Un esforç inversor reflectit en el pressupost de 2017 i que situa els castellonencs que més ho necessiten i les polítiques d’Acció Social en l’eix de la gestió del Govern Provincial.

Iniciatives com la d’Unitats Respira amb una inversió de 218.000 euros, els 272.000 destinats a convertir la província en un territori cardioprotegit, 100.000 per a gronxadors adaptats, 50.000 per lluitar contra la pobresa energètica o fins a 350.000 euros per subvencionar programes a entitats prestadores de serveis socials “són la millor aposta d’una província bolcada amb els seus veïns”.

A aquest esforç inversor, a més, cal sumar-li altres importants injeccions econòmiques com els 313.500 euros per a l’atenció a la gent gran, els 123.100 euros per materialitzar la teleajuda domiciliària iels prop de sis milions d’euros destinats al centre d’acollida, el complex socioeducatiu i Penyeta Roja.

Gairebé dos milions per Penyeta Roja

El centre d’acollida compta amb una inversió provincial de 1.886.506,06 euros gràcies a la qual “obrim tots els dies les portes d’un centre que s’ha convertit des de fa dècades en un espai en el qual l’educació transcendeix de les aules per convertir-se en el millor aliat en el desenvolupament integral del seu alumnat”.

Ple extraordinari

Cal destacar que aquest matí el saló de plens de la Diputació ha acollit una sessió extraordinària en què s’ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració amb el qual la Generalitat atorga una subvenció a la institució provincial a través de la Conselleria d’Educació per al centre. La urgència de la convocatòria arriba després que el Consell notifiqués divendres passat al Govern Provincial la necessitat d’aprovar abans de dissabte que el conveni de 2016 en el qual s’inclou l’aportació de la Generalitat.