La Diputació recupera un dia de teletreball per la Covid-19

286
Comissió estratègica Covid de la Diputació
Comissió estratègica Covid de la Diputació
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • La mesura, que estarà en vigor fins al 31 de gener, s’ha adoptat en el si de la comissió estratègica, on s’ha analitzat la incidència actual del virus en els treballadors i treballadores de la institució

La Diputació de Castelló recuperarà el mes de gener un dia de teletreball per a tota la seua plantilla com a mesura de prevenció enfront del coronavirus, tal com van acordar els integrants de la comissió estratègica Covid-19, celebrada ahir de manera telemàtica i que va estar presidida pel president de la Diputació, José Martí, que es manté confinat en el seu domicili després de donar positiu dissabte passat.

Martí, després de l’informe de situació realitzat pel representant de l’àrea de prevenció de riscos laborals, va traslladar un missatge de “tranquil·litat” en quedar constatat que les principals afeccions en la plantilla de la Diputació no s’han produït en l’àmbit laboral, “on s’estan complint de manera constant les mesures preventives”.

En qualsevol cas, donada l’elevada incidència que existeix en l’actualitat en tot el país, que afecta també la Comunitat Valenciana, es va decidir impulsar quatre dies de treball presencial i un de teletreball de tota la plantilla, que es posarà en marxa el dilluns 10 de gener i que estarà en vigor fins al 31 del mateix mes, que és la data que s’ha marcat també la Generalitat Valenciana com a període de vigència de les actuals mesures autonòmiques.

Les dades exposades pel tècnic de prevenció de riscos laborals en la comissió, en la qual van participar també la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, i els diputats de l’equip de govern Santiago Agustí, Santi Pérez, Ruth Sanz i Pau Ferrando, van reafirmar que els àmbits educatius i socials són els de major incidència entre la plantilla de la institució provincial.

Així, durant l’últim trimestre de 2021 la principal causa que ha motivat l’adopció de mesures preventives addicionals enfront de la pandèmia ha sigut el confinament d’escolars menors de 14 anys per cas positiu de Covid a l’aula, afectant en aquest sentit a un total de 42 famílies de treballadors de la Diputació. En aquests casos, com a mesura preventiva davant possibles contagis en l’àmbit laboral i a fi d’atendre al menor, s’ha procedit a adoptar la modalitat de teletreball per als pares i mares afectats durant els 10 dies de confinament indicats per les autoritats educatives.

En el període considerat s’han comptabilitzat només 14 casos positius de Covid confirmats per prova PCR, causant baixa laboral per incapacitat temporal. En tots ells, segons les dades recollides en l’informe, els contactes s’han produït en l’àmbit familiar i social.