Roda de premsa a la Diputació
La institució inclou en el plec de contractació clàusules socials perquè ho realitzen dues persones en risc d’exclusió

La Diputació de Castelló ha augmentat en un 25% la quantitat de paper usat que ha arreplegat en un total de 260 centres educatius i de caràcter social de la província respecte a la campanya de 2015. El diputat de Medi Natural, Antonio Cases, ha presentat el balanç del servei durant el curs escolar 2015-2016 que deixa la xifra de 127.369 quilos de paper recuperats, superant els 100.752 quilos arreplegats durant l’any anterior. Cal tenir en compte que aquest servei el presta l’empresa d’inserció de la Fundació Tots Units Reciplana Recuperacions i suposa la inserció laboral de dues persones en risc d’exclusió.

Cases ha posat l’accent en que “el servei de recollida de paper compleix amb tres objectius que són claus per al Govern Provincial. En primer lloc, el mediambiental, en segon lloc el social i en tercer lloc l’educatiu amb un servei que ja arriba a 60 municipis de la província. Tres àmbits en els quals anem a seguir treballant i pel que estem intentant ampliar encara més els centres educatius que participen en aquesta campanya”.

Tal és el compromís de la Diputació amb aquest servei que, tal com ha assenyalat el gerent de Reciplana José Seguer “la Diputació el porta realitzant des de l’any 1999, millorant cada vegada més el seu funcionament, incloent en l’actualitat el seguiment telemàtic que cada centre pot realitzar de la quantitat de paper que ha reciclat a través de la web de la Diputació. Estem molt satisfets per les dades i pel funcionament d’aquest servei que desitgem seguisca en el temps”.

Cal tenir en compte que el Govern Provincial ha inclòs clàusules socials en el plec de contractació amb la intenció d’afavorir la inclusió social de persones en risc d’exclusió, que són les encarregades de realitzar aquest servei que s’adjudica per concurs públic.

Dels 260 centres on la Diputació de Castelló presta aquest servei, un total de 230 són centres educatius, 29 són de la Diputació i 9 són centres socials. Hi ha instal·lats 841 contenidors i s’han realitzat durant el curs un total d’1.179 serveis. Per a poder prestar-los, la Diputació destina 43.400 euros anuals.