La Diputació reconeix en el Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil el treball del col·lectiu durant la pandèmia

415
PUBLICITAT

L’acte s’ha celebrat a la plaça de les Aules de Castelló

La Diputació de Castelló s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil amb el lliurament d’una placa commemorativa als integrants de la Unitat Provincial del cos en senyal de reconeixement a la important labor solidària que vénen desenvolupant des de la declaració de la pandèmia de la Covid. Ha sigut en un acte celebrat en la plaça dels Aules de Castelló, que ha comptat amb la participació del president de la Diputació i del Consorci Provincial de Bombers, José Martí, i el diputat delegat de l’àrea, Abel Ibáñez.

José Martí ha agraït “l’encomiable treball desenvolupat per aquests voluntaris durant la pandèmia, que s’han encarregat de portar medicines a domicili als malalts oncològics i aliments a persones vulnerables o que estaven soles en períodes de quarantena. Són serveis indispensables que podem prestar gràcies a la vostra ajuda. Com a president de la Diputació i com a ciutadà de la província de Castelló, us vull transmetre la meua gratitud”.

L’Agrupació de Protecció Civil forma part del Consorci i va ser creada en 2013. En aquests moments compta amb al voltant d’un centenar d’integrants que s’ocupen de fomentar la igualtat d’oportunitats i la solidaritat en el territori, actuant en tots aquells municipis que no disposen de servei propi o que ho tenen però sol·liciten un reforç.

Entre altres comeses, col·laboren controlant aforaments en el desenvolupament de grans esdeveniments esportius, culturals o festius, en els quals l’afluència de públic és molt elevada i es genera un important volum de necessitats organitzatives, logístiques i de mobilitat. També realitzen funcions logístiques en casos d’emergències. D’aquesta Agrupació Provincial forma la Unitat Canina, la labor de la qual també ha sigut reconeguda en l’acte celebrat hui en la plaça dels Aules.

D’altra banda, en representació dels voluntaris de Protecció Civil ha intervingut Lorena Forés, persona que el passat 9 d’octubre va recollir l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana com a representant d’un sector essencial del poble valencià i en reconeixement al comportament exemplar de la societat enfront de la pandèmia. En el seu discurs ha assenyalat que “el que més ens ompli als voluntaris com a ciutadans és l’opció de participar en la vida de la nostra província a través del voluntariat, atenent les necessitats dels nostres veïns, protegint el medi natural o donant suport en qualsevol altra situació”. També ha posat en valor que “el voluntariat respecta els drets, la dignitat i la cultura dels altres, fomentant la igualtat i el respecte als drets humans”.