La Diputació recolza amb 22.000 euros el projecte cultural i turístic ‘Camins dels càtars’

526
PUBLICITAT
  • El president Martí ha assenyalat la seua importància i desitja que gràcies al suport institucional es puga aconseguir el reconeixement com a Itinerari Cultural Europeu

La Diputació de Castelló secunda amb 22.000 euros el projecte ‘Camins dels càtars’ per a promoure i difondre tant de manera cultural com turística la història, el llegat, el patrimoni i, fins i tot, les receptes gastronòmiques d’aquest moviment religiós cristià. També es pretén aconseguir el reconeixement del Consell d’Europa com a Itinerari Cultural. Així s’ha exposat hui en la roda de premsa a la qual han assistit el president de la Diputació, José Martí, l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, i el tècnic de l’associació ‘Camins dels càtars’, José Luis Soler.

El president Martí ha posat en valor la importància d’aquest projecte que busca ‘’acostar a la societat castellonenca a la gran història que té la nostra província’’, que ha definit com un programa ‘’carregat de simbolisme que mereix tot el nostre suport per a aconseguir el distintiu de l’Itinerari Cultural Europeu’’.

Per a això, s’ha programat una jornada de promoció cultural i turística en el Ermitori de Sant Pau d’Albocàsser dissabte que ve 11 de setembre, on es realitzarà una visita guiada, es projectarà un clip turístic sobre el llegat dels càtars i es conclourà amb un concert de música medieval dedicada a aquest moviment religiós.

També s’ha programat la primera ruta ciclista ’Camins dels càtars’. Se celebrarà el diumenge 12 de setembre i comptarà amb més de 150 participants, iniciant-se en l’aeroport de Castelló i finalitzant en l’Ermita de La nostra Senyora dels Àngels de Sant Mateu, recorrent un total de cinquanta quilòmetres.