La Diputació rebaixarà un 25% el recàrrec de l’IAE a les grans empreses per a consolidar la recuperació de la província

286
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

L’equip de govern de la Diputació progressista de Castelló que presideix José Martí rebaixarà un 20,63% el recàrrec sobre l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) que aplica a les empreses que tributen més d’un milió d’euros, que passarà el 31,5% actual al 25% que s’aplicarà a partir del pròxim exercici. Tenint en compte que en la liquidació de 2020 la recaptació de la Diputació va ascendir a 6,2 milions d’euros, l’estimació amb la qual treballen els serveis tècnics de la institució és que es produirà un descens d’ingressos d’al voltant de 1,1 milions d’euros.

Així ho ha anunciat José Martí, qui ha explicat que l’acord adoptat «és el fruit de les negociacions que portem mantenint des de fa mesos amb la patronal de la ceràmica, encara que, com no podria ser d’una altra forma, s’aplicarà a tots els sectors».

Segons ha explicat, és una decisió que «respon a la voluntat de l’equip de govern de ser sensible amb els sectors productius provincials, en uns moments en els quals continuen fent front a les conseqüències de la pandèmia i de l’encariment dels preus de l’energia». Ha afegit que «ens mou el desig d’ajudar en la consolidació del procés de recuperació de la província».

Per part seua, el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, destaca que «fem un esforç dins de les nostres possibilitats, en un context com l’actual en el qual a conseqüència de la crisi originada per la covid ens hem vist obligats a articular diferents tipus d’ajudes per als sectors més afectats per la pandèmia», circumstància que «ha suposat un gran estrés per a les arques de la casa».

Agustí ha finalitzat recordant que «com portem mesos repetint, travessem per un moment excepcional i extraordinari, que requereix una resposta de la Diputació de Castelló que estiga a l’altura de les circumstàncies i que ajude les nostres empreses a mantindre i crear llocs de treball”.