La Diputació quadruplica la seua inversió a Morella en 2021 respecte a 2019, en aconseguir la xifra de 802.500 euros

307
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló destina un total de 802.500 euros al municipi de Morella, tant a l’ajuntament com a diverses entitats privades de la localitat, amb l’objectiu de dotar al poble d’una major autonomia i millorar els seus serveis, infraestructures i la qualitat de vida dels seus habitants. Amb aquesta inversió, la nova Diputació quasi quadruplica el pressupost destinat a Morella l’any 2019, que va ser de 216.102 euros.

El diputat de Cooperació, Ximo Huguet, ha visitat el municipi per a conéixer de primera mà les obres del Pla 135 de 2020, destinades a la rehabilitació del cementeri i la construcció de nínxols i columbaris, i de 2021, amb la urbanització del carrer Zaporta en el tram de l’ajuntament. Durant la visita li ha acompanyat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Huguet ha explicat que la Diputació ‘’està fent grans esforços per a augmentar les inversions amb l’objectiu que servisquen per a millorar l’economia i els serveis en els municipis de la província’’.

En referència a la primera obra, s’han rehabilitat tres trams de nínxols de la zona sud del cementeri, ja que presentaven problemes d’estabilitat i despreniments amb el risc de ruïna. A més, s’han construït columbaris entre els contraforts de l’Ermita. Amb l’actuació s’han reparat els nínxols i s’han construït 48 unitats de nous.

Quant a les obres del 2021, està previst que comencen el dia 13 d’octubre amb la urbanització del carrer Zaporta. En l’actualitat, aquest vial està deficientment asfaltat, a més de no disposar d’una correcta infraestructura per a les instal·lacions elèctriques i telefòniques, que discorren creuant-se sobre els vials. El projecte consistirà en l’alçat dels paviments i instal·lacions enterrades existents, per a posteriorment realitzar totes les infraestructures necessàries enterrades i repavimentar els carrers.