La Diputació promou l’estalvi energètic en instal·lacions públiques a través de la formació

278

 

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

 

La institució ha organitzat al costat del Centre Provincial d’Energies Renovables una jornada tècnica en matèria d’eficiència energètica

La Diputació de Castelló, a través del Centre Provincial d’Energies Renovables (CPER) ha organitzat una jornada tècnica dirigida a promoure l’eficiència energètica en instal·lacions públiques. El fòrum formatiu, que ha reunit una trentena de responsables municipals de la matèria, s’ha centrat en l’anàlisi de casos d’èxit per conscienciar els assistents de la necessitat d’aplicar criteris d’eficiència energètica en els municipis.

El diputat de Sostenibilitat, Mario García, ha aprofitat el curs per instar els representants locals a promoure “un ús de l’energia el més eficient possible”. “Les administracions hem de abanderar una actitud més responsable pel que fa al consum energètic i jornades com esta s’han de convertir en el primer pas cap a una política energètica més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, ha ressenyat García.

Durant el curs, en el qual han participat una desena de professionals del sector tant en l’àmbit privat com públic, s’han posat en valor casos pràctics com el de Xarxa de Calor municipal ‘District Heating’ a Todolella o el programa de ‘Biomassa, Energia i Ocupació ‘implantat per la localitat valenciana de Serra.

Cal destacar que esta jornada formativa s’enquadra dins de la política empresa per la Diputació a l’hora de fomentar l’eficiència energètica en els municipis en la província. En esta línia, el passat mes de juliol es va aprovar una línia d’ajudes xifrada en 850.000 euros perquè 64 municipis compten amb subvencions per a la millora de l’eficiència energètica en instal·lacions d’enllumenat públic.