La Diputació promociona la recuperació de la pilota valenciana a la província de Castelló

242
Tania Baños, diputada d'Esports
Tania Baños, diputada d'Esports

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • L’àrea d’Esports destinarà 18.000 euros a aquesta finalitat a través d’un conveni de col·laboració amb la Fundació de Pilota Valenciana

La Diputació de Castelló col·laborarà amb la Fundació de Pilota Valenciana amb l’objectiu de promoure el coneixement i la pràctica d’aquest esport tradicional valencià a les comarques del nord. Aquesta col·laboració es materialitzarà pròximament amb un conveni valorat en 18.000 euros amb el qual la institució provincial se’n farà càrrec d’una part important del cost del Trofeu Elit Diputació de Castelló, consolidat com un dels tornejos de pilota més importants del panorama esportiu actual, i de la celebració de partides en diferents festejos populars de la província. S’incidirà, sobretot, en la promoció de les activitats perquè tothom ho conega i en puga ser partícip.

“Des de la Diputació Provincial ens sumem així a la política de recuperació i promoció d’aquesta modalitat esportiva que anys enrere gaudia de bona vitalitat a les nostres comarques però que poc a poc ha anat perdent terreny davant d’altres disciplines”, ha afegit la diputada d’Esports, Tania Baños. En aquest sentit, ha assegurat que “hem d’educar des de l’esport i transmetre l’estima i el respecte pel que ens fa únics, com és en aquest cas la pilota valenciana, l’esport que ens identifica fora de les nostres fronteres”.

Baños ha estés la mà a la Fundació per a seguir col·laborant en totes aquelles iniciatives que suposen un impuls en la recuperació de la pilota valenciana en terres castellonenques. “Som una terra que compta amb importants pilotaris i amb trinquets de renom, que mostren que Castelló és terra de pilota, que mai ho ha deixat de ser i que ho continuarà sent amb més força en un futur”, ha finalitzat Baños.