La Diputació promociona la conciliació laboral i familiar en les àrees en risc de despoblament amb ajudes municipals per un total de 375 mil euros

285
La diputada a la Pobla de Benifassà
La diputada a la Pobla de Benifassà

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • La vicepresidenta Patricia Puerta destaca que aquestos recursos serveixen per a ampliar serveis i per a donar més motius a les famílies a portar el seu projecte de vida a l’interior

La Diputació de Castelló destinarà enguany un total de 375 mil euros al manteniment de la xarxa d’unitats de conciliació familiar de la província. Gràcies a aquesta important contribució es garantirà que les famílies amb xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys de municipis en risc de despoblament puguen fer vida i compaginar la part personal i la professional en el seu lloc de residència.

En aquest exercici està previst que es financen més d’una vintena de centres al llarg de la geografia castellonenca, amb una inversió que oscil·la entre els 8 mil i 21 mil euros per cada municipi. Les ajudes per al present any estan en la fase final de resolució.

Un dels centres que està en actiu i que atén actualment fins a sis xiquets i xiquetes és el de la Pobla de Benifassà. La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, dins del seu ‘tour’ estival pels municipis de Castelló ha fet parada en aquest municipi de menys de 200 habitants per a conéixer la seua realitat i els serveis que allí es presten.

La titular de Benestar Social ha assegurat que aquestes ajudes compten amb l’aprovació de tots els alcaldes i alcaldesses «perquè amb elles poden ampliar i diversificar els serveis que ofereixen a la ciutadania, la qual cosa indubtablement acaba donant motius sòlids a les famílies perquè es queden a viure ací». Cal destacar que la Diputació es fa càrrec del cost total del servei, el qual es presta de forma totalment gratuïta per a totes les persones amb fills i filles menors de 3 anys.

Puerta ha defensat l’existència d’aquests serveis en considerar que «cal donar una alternativa pública, gratuïta i de qualitat a l’absència de guarderies en les zones rurals».

Per a seguir millorant els serveis socials municipals, Puerta s’ha reunit amb l’alcalde, David Gil, per a abordar les necessitats en matèria de benestar social i s’ha fet un anàlisi del funcionament dels serveis que des de la Diputació de Castelló es presten en aquesta població. En aquest sentit, s’ha valorat positivament l’existència del servei de promoció de l’autonomia personal, que dona resposta a una necessitat tan ineludible com és que la gent major envellisca de forma sana i activa en el seu poble. L’assignació anual per a aquest centre és de 7 mil euros.

Parada a Castell de Cabres

L’altra de les parades que ha efectuat la vicepresidenta pel nord ha estat a Castell de Cabres, la localitat més menuda de la província de Castelló, amb només 22 habitants censats. Amb l’alcaldessa, María José Tena, ha visitat els diferents equipaments socials de la localitat i han valorat positivament la prestació de serveis com el de podologia. La primera regidora també ha explicat que una de les activitats de major èxit de la població són les sessions de ioga per a gent major que patrocina la Diputació de Castelló.

La diputada a Castell de Cabres