Bureo al Penyagolosa

-Nota de premsa-

La Direcció General de Cultura ha escollit, a proposta de la Diputació de Castelló, centrar part de les Jornades Europees de Patrimoni 2014 a ‘Camins del Penyagolosa’ com destacat paisatge cultural de la província i, alhora, sumar suports a aquesta candidatura a patrimoni mundial per la Unesco. Aquestes Jornades, posades en marxa pel Consell d’Europa el 1991, se celebren un cop l’any en 50 països amb l’objectiu de posar en valor béns culturals i obrir al públic espais històrics, naturals i culturals.

Per aquest motiu, la institució provincial i la Generalitat han organitzat un seguit d’activitats al voltant de l’entorn natural i cultural de la zona del Penyagolosa. La primera d’elles tindrà lloc aquest dissabte 20, a les 12 hores, al Santuari de Sant Joan, on actuarà el grup de música antiga l’Estança Harmònica. L’acte és obert i gratuït per a tots els públics.

El diputat de Cultura, José Luís Jarque, ha assenyalat que “el suport de les institucions és fonamental perquè aquest projecte col · lectiu segueixi sumant suports de tota la societat valenciana i així aconseguir el reconeixement de la Unesco, la qual cosa comportaria una major promoció i conservació de les icones del Penyagolosa com són les ancestrals romeries, la riquesa natural i el nombrós patrimoni cultural que reuneix “.

-Excel · lent acollida popular

Cal recordar que la candidatura ‘Camins del Penyagolosa “està tenint una excel · lent acollida per part de la societat. Més de 5.000 persones ja s’han bolcat en la recollida de signatures online i altres 4.000 han donat el seu suport a les signatures físiques. Es pot signar directament online a través de caminsdelpenyagolosa.es o en els punts habilitats en els ajuntaments de Culla, Vistabella, Xodos i Les Useres, a més d’en el propi santuari.

L’objectiu és aconseguir el major nombre de signatures possible per traslladar el suport popular al Ministeri de Cultura i que aquest presenti la proposta ‘Camins de Penyagolosa’ a ​​la candidatura de 2016.