La Diputació promociona a Portugal al Mundial d’Ultra Trail 2018 per reforçar Castelló com a escenari esportiu internacional

349

La província de Castelló s’ha traslladat el passat cap de setmana fins a Portugal per reforçar la seva condició d’escenari esportiu amb motiu del Campionat del Món d’Ultra Trail celebrada a terres lusitanes i que, d’ací a dos edicions, acollirà la província. Per a això, la Diputació de Castelló i Penyagolosa Trails s’han mobilitzat juntament amb un grup de representants provincials, entre els quals destaquen dos esportistes que compten amb ajuda de la institució provincial i que formen part de la selecció espanyola, per promocionen l’edició castellonenca de 2018 i posar en valor a Castelló “com un escenari únic per a la pràctica esportiva”.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha posat en valor la feina de Penyagolosa Trails a l’hora d’afermar la nostra província i la seva condició d’escenari esportiu de primer nivell nacional i internacional. “Treballem de la mà per aconseguir que Castelló acollisca una prova de rellevància internacional i convertir la província en l’epicentre mundial del trail i ara, amb accions de promoció com la realitzada aquest cap de setmana a Portugal, és moment de fer més gran aquesta aposta i assegurar l’èxit de l’edició d’ací a dos anys”.

Un èxit assegurat ja que tal com ha posat en relleu Martínez i com s’ha demostrat el passat cap de setmana al país veí, “la mobilització en un Mundial de Ultra Trail és d’esdeveniment de primer nivell”. No en va, es preveu que el 2018 a Castelló arriben més de 600 esportistes repartits entre quaranta seleccions nacionals i ho facin acompanyats de més de 3.000 visitants que estaran a la província entorn a una setmana de mitjana. “Estem parlant de més de 15.000 pernoctacions només durant els dies que duri l’esdeveniment que suposaran un veritable recolzament per al sector hostaler i hoteler de la província. Estem treballant amb molt temps per davant per posar a Castelló en el mapa esportiu mundial i generar ingressos de milions d’euros en el sector turístic i comercial de la província “, ha avançat el diputat d’Esports.

 Turisme i esport, de nou de la mà

Cal destacar que la cita mundial que convertirà a Castelló en 2018 en l’epicentre mundial del trail després de la designació per part de l’ITRA (Associació Internacional de Trail Running) és possible gràcies a l’estratègia impulsada pel Govern Provincial a l’hora d’unir esforços i aprofitar les sinergies existents entre turisme i esport per a “dinamitzar el territori i abonar la província d’oportunitats de creixement, riquesa i creació d’ocupació”.