La Diputació projectarà la marca Castelló Ruta Sabor a tot Europa amb el I Fòrum Europeu de Turisme Gastronòmic

434
PUBLICITAT

Hi haurà una vessant pràctica de promoció internacional que inclourà un menú degustació a càrrec de Miguel Barrera a Gasma

La Diputació de Castelló aprofitarà que la província és aquesta setmana la capital europea del turisme gastronòmic per projectar els productes de la marca Castelló Ruta Sabor a tot Europa. Així, la nevera provincial tindrà un espai protagonista en el I Fòrum Europeu de Turisme Gastronòmic que tindrà lloc dijous a Castelló a través de la marca Castelló Ruta de Sabor.

La cita internacional, que arriba a la província després de la designació per part de Partenalia, permetrà projectar la cuina castellonenca a Europa gràcies als més de 200 empresaris, prescriptors i agents públics i privats de tot Europa.

El diputat responsable de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha posat en valor l’elecció de Castelló com a seu ja que “el turisme gastronòmic és un sector clarament a l’alça i que compta amb un potencial latent en la nostra província, Mitjançant aquest fòrum donarem a conèixer divulgant la qualitat dels nostres productes i posant en valor el nostre patrimoni gastronòmic”:

I ho farà convertint la cuina castellonenca en un element indispensable de la jornada a través del seu vessant més pràctica, amb un seguit d’accions perquè els visitants coneguen les virtuts dels productes gastronòmics de Castelló.

Per això, a més de l’aspecte més teòric del I Fòrum Europeu de Turisme Gastronòmic que es desenvoluparà al Palau de les Aules, un col·laborador de referència de la institució provincial com és Gasma s’encarregarà de “enaltir el patrimoni gastronòmic provincial i apropar el rebost castellonencs als assistents a la jornada”.

Cuina i degustació a la gastronomia provincial

Amb aquest objectiu, la jornada teòrica es prolongarà dijous a Gasma amb una formació pràctica en la qual el xef castellonenc Miguel Barrera, realitzarà una demostració de les possibilitats de la nostra cuina “elevant així els productes de la nostra terra i demostrant que Castelló és una terra de sabor marcada per la qualitat dels seus productes “.

De la mateixa manera, i també a càrrec d’aquest referent de Castelló Ruta Sabor, es realitzarà un menú degustació format per productes de Castelló Ruta de Sabor. “Castelló ofereix als seus visitants un rebost única i exquisida composta per productes de mar i muntanya i per una forma d’entendre la cuina que fan del nostre patrimoni gastronòmic un senyal d’identitat del territori i un recurs turístic sense parangó”, ha ressaltat Roig.

Desenvolupament rural a través de la qualitat culinària

No en va, aquest projecte impulsat per la institució provincial per a afavorir i impulsar la gastronomia castellonenca ofereix una veritable palanca de desenvolupament rural. “Castelló Ruta Sabor és el millor aparador perquè els petits productors locals donin sortida als seus productes a més d’un recurs més perquè la nostra gastronomia es converteixi en un veritable valor afegit per a l’oferta turística provincial”, ha ressenyat el diputat provincial.

Quique Dacosta, protagonista del fòrum

Cal recordar que Quique Dacosta serà un dels principals reclams del I Fòrum Europeu de Turisme Gastronòmic. El reconegut cuiner, que posseeix tres estrelles Michelin, és un dels principals referents de la cuina mediterrània i un ferm convençut de la qualitat gastronòmica que ofereix la província de Castelló. “A través de la cuina es pot assaborir l’essència de la nostra terra i que millor cicerone per paladejar el rebost castellonenca que Quique Dacosta”, ha conclòs Roig.