Jornades gastronòmiques
Jornades gastronòmiques

-Nota de premsa-

La Diputació de Castelló organitzarà del 15 de novembre al 14 de desembre les I jornades Gastronòmiques de l’Oli i els Fruits Secs al Maestrat davant l’èxit de les quatre jornades supramunicipals que ja organitza. Aquest tipus d’esdeveniments que impulsa la institució provincial s’està consolidant com un dels dinamitzadors més importants de l’activitat turística, a l’haver suposat durant la primera meitat de 2014 un impacte econòmic directe de 630.000 euros i 14.000 visitants per als pobles de la província.

El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha assenyalat que “amb aquesta important línia d’actuació estem confirmant que la gastronomia és un dels més importants atractius amb què compta el nostre territori. A través de l’organització d’aquestes jornades, se li ofereix al turista l’oportunitat no només de conèixer els nostres productes sinó a partir d’ells descobrir també el patrimoni històric i cultural que tenim en els nostres pobles “.

Les I Jornades Gastronòmiques de l’Oli i els Fruits Secs tindrà lloc del 15 de novembre al 14 desembre als municipis del Maestrat. Hi participaran restaurants dels municipis d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Càlig, Canet lo Roig, Catí, Cervera del Maestre, Culla, les Coves de Vinromà, la Jana, Rosell, Salzadella, Sant Jordi, Sant Mateu, Sant Rafael del Riu , Santa Magdalena de Polpís, Sarratella, Tírig, Torre d’en Besora, Traiguera, Vilar de Canes, Vilafranca i Xert.

Pons ha destacat que amb el sorgiment de nous esdeveniments gastronòmics a la província “s’està demostrant com la gastronomia dels nostres pobles és un important atractiu turístic, i que l’esforç tant d’establiments com de les associacions professionals i institucions per coordinar jornades de qualitat està veient reconegut. És una aposta del president Moliner per impulsar el posicionament dels nostres productes a través de la marca-guia ‘Castelló Ruta Sabor’, i fer-ho també a través de la consolidació d’aquestes jornades és un punt importantíssim per al nostre turisme “.

En aquest sentit, del 18 d’octubre l’1 de desembre tindran lloc les III Jornades Gastronòmiques de Bolets, Carn i Productes de la Tardor als Ports. Concretament participaran restaurants dels municipis de Castell de Cabres, Castellfort, Cinctorres, Forcall, Herbers, la Pobla de Benifassà, La Mata de Morella, Morella, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, Todolella, Vallibona, Vilafranca, Villores i Zorita . El 2013 van participar 12 restaurants.

-Coordinació per a un intens calendari anual

La coordinació dels esforços que realitzen els municipis, empresaris i col · lectius empresarials és fonamental per garantir el bon funcionament d’aquestes jornades. Així, la Diputació participa en reunions amb tots els implicats en l’organització d’aquests esdeveniments per optimitzar els seus bons resultats.

A aquestes dues jornades gastronòmiques cal sumar les ja realitzades en altres zones de la província durant aquest any, com ara les XVII Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància, les III Jornades Gastronòmiques de la Tòfona Ports-Maestrat, Les I Jornades Gastronòmiques de la Taronja i la Clemenules i les III Jornades de la Cuina dels Sabors.