La Diputació preveu una excel·lent ocupació turística superior al 95% per al pròxim pont a l’interior de la província

310

-Nota de la Diputació de Castelló

Bones dades també per a establiments de costa, que registren les previsions d’entorn del 75% d’ocupació

• Martínez: “Enriquim l’oferta complementària dels nostres pobles per atreure cada any més turistes amb millor impacte”

Les dades de previsió de l’ocupació turística durant el proper Pont de Desembre a la província presenten dades excel·lents especialment en els establiments de l’interior, en què l’ocupació superarà el 95%. Una perspectiva optimista que també mantenen els establiments de costa oberts en aquestes dates, amb previsions d’ocupació del 75%. Així ho confirma l’enquesta telefònica entre els establiments turístics realitzada pel Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló. Uns indicadors que contribueixen a consolidar la millora de comportament del sector turístic castellonenc durant tot l’any 2015.

El vicepresident de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “el perfil del visitant d’aquests dies a la província es correspon majoritàriament amb turista de la pròpia Comunitat Valenciana, tot i que també tenim procedents d’altres zones d’Espanya. El destí preferit per aquestes dates és l’interior de Castelló, que ofereix múltiples possibilitats d’experiències turístiques, tant relacionades amb el turisme actiu, amb el turisme de salut o el turisme cultural i esportiu “.

En aquest sentit, Martínez ha posat l’accent en “l’esforç que estem fent per dinamitzar l’activitat dels nostres pobles a través de diferents esdeveniments que enriqueixen l’oferta turística complementària i que serveixen de ‘ganxo’ a l’hora que els visitants es decideixen per venir a Castelló. Jornades gastronòmiques, com la que tenim als Ports, fires comercials, esdeveniments esportius com el nostre suport a la Marató de Castelló són exemple d’aquesta aposta del nostre president, Javier Moliner, per impulsar el fenomen ‘escapada de cap de setmana’ pels nostres pobles ” .

-Una aposta pel turisme que es tradueix en pressupost per a 2016

L’esforç de la Diputació per impulsar el turisme provincial com a motor d’oportunitats laborals i econòmiques en els pobles de Castelló queda patent en els comptes provincials recentment presentats pel president Moliner. Així, el Govern provincial destinarà 5,1 milions d’euros durant el proper exercici al sector, amb noves iniciatives en col·laboració amb el sector empresarial i els municipis, i mantenint un ambiciós pla de màrqueting turístic en l’elaboració ja treballa també amb la implicació dels pobles i del sector empresarial.

“L’increment de la partida pressupostària per a turisme des 2012 a 2016 és del 134%, la qual cosa demostra el nostre compromís per aprofitar cadascuna de les oportunitats que el potencial turístic del nostre territori presenta per als castellonencs”, ha indicat el vicepresident.