La Diputació presenta la XII Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord amb set proves i el repte de guanyar participants

642
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

– La primera competició tindrà lloc aquest diumenge a Borriol

La Diputació Provincial és una de les institucions impulsores de la ja veterana Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord, que arranca aquest diumenge a Borriol amb la seua mítica marxa a peu. Ha sigut aquesta localitat la que ha acollit hui la presentació de la dotzena edició amb set proves repartides en set municipis de la Plana Alta, l’Alt Maestrat i els Ports.

Després de Borriol, la lliga continuarà el 4 d’abril amb la Pujada a la Nevera d’Atzeneta i el 6 de juny amb la Cursa per Muntanya de Catí. Ja ben entrats a l’estiu, el 28 de juny es disputarà a Benassal la Cursa Font de Vida i el 19 de juliol serà la volta a peu a la Serra d’en Garceran. Sense data definida, i per a tancar aquesta dotzena lliga, arribaran les curses de Vilafranca i Vilafamés. La inclusió d’aquesta última localitat al calendari esportiu de curses de muntanya, amb la carrera Tres Cims, és la gran novetat d’enguany. L’organització confia en superar els 3.108 participants en aquesta edició.

El diputat de Bombers i alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, en representació de la Diputació de Castelló, ha transmés el suport de l’equip de govern a «una iniciativa que ha sabut guanyar-se l’estima dels aficionats al ‘running’ de Castelló i de fora de la província i que ha demostrat ser una interessant excusa per a fer esport i per a descobrir la nostra terra i generar noves oportunitats». A més a més, també ha recalcat que cada any augmenta la presència femenina, superant l’any 2019 la barrera del 25%.

En la presentació han participat els guanyadors de la passada edició, Ioana Petenchi i Jonh Roglà; el representant de l’organització Diego Marín; l’alcalde de Borriol, Héctor Ramos; i el president del Club Muntanyer la Pedrera de Borriol, Diego Marín.