La Diputació potència el Pla Wifi-135 com a model d’èxit amb 272 punts de connexió que utilitzen 30.000 castellonencs al dia

231

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Ple aprovarà demà la renovació d’aquesta iniciativa que ha portat la banda ampla d’Internet a tot el territori provincial

El Govern Provincial aprovarà al Ple de demà la renovació del Pla Wifi-135 com a model d’èxit a l’hora d’igualar les oportunitats de tots els ciutadans de la província. Amb això, la Diputació donarà llum verda als 650.000 euros que destinarà al manteniment de 272 punts de connexió en 86 municipis de la província i que utilitzen, de mitjana, entre 20.000 i 30.000 ciutadans castellonencs al dia. Una iniciativa que ha suposat portar Internet als municipis menors de 3.000 habitants pitjor comunicats de la província i els ajuntaments no podien fer front a una despesa similar per a tal objectiu.

El diputat delegat d’aquest pla, Ibán Pauner, ha posat èmfasi que “el Pla Wifi ha superat totes les seves expectatives, ja que hem aconseguit crear un servei gratuït, tant per als veïns com per als visitants, amb pics de fins a 90.000 usuaris al dia durant els mesos d’estiu. Hem fet possible que tots els castellonencs, visquin on visquin, tinguin les mateixes oportunitats per gaudir d’un dret universal com és l’accés a la informació. Aquest servei no només millora la qualitat de vida dels veïns, sinó que fa que els nostres pobles siguin més atractius per al visitant “.

Cal tenir en compte que el consum mitjà mensual està sent de 3.000 Gb, i tal és el seu bon funcionament, superant totes les expectatives, que es preveu per a aquest exercici i anys posteriors a la millora i ampliació del servei, a més d’integrar-se en noves aplicacions telemàtiques per a la gestió d’enllumenat, xarxes d’aigua, videovigilància o automatismes per a la gestió de locals municipals.

“S’ha de tenir en compte que per a un Ajuntament d’un municipi petit resulta molt costós oferir un servei públic com aquest, de manera que la Diputació assumeix aquesta demanda per tal que els ciutadans puguin navegar per Internet fins a deu vegades més ràpid del que podien fer-ho fins ara en aquelles zones més inaccessibles, passant de 2Mps a 20Mps, que és la velocitat que garanteix aquest innovador sistema “, ha explicat el diputat.

-Un sistema molt fàcil d’utilitzar

La Diputació ha dissenyat uns cartells informatius que guien en l’ús dels punts Wifi-135 i que s’han instal·lant en els seus voltants, així com plaques identificatives que informen de la ubicació d’aquestes zones. També s’ha activat una web en la qual també es pot consultar tota la informació d’aquesta eina, www.wifi135.net.

Cal assenyalar que pràcticament la totalitat dels pobles castellonencs de menys de 3.000 habitants van sol·licitar al seu dia la instal·lació de punts d’accés WiFi, que ara ja tenen en funcionament en emplaçaments de titularitat pública municipal ubicats en zones amb cobertura de banda ampla deficient o en zones degradades i d’alt interès per al desenvolupament social. Han estat d’especial prioritat aquells emplaçaments que fins ara no arribaven a un ample de banda de 2Mbps.