Ares i Tírig protagonistes a “10.000 anys de pintures rupestres” a través del pintor Joan Baptista Porcar

351

L’exposició, impulsada conjuntament amb la Fundació Caixa Castelló, compta amb 52 obres propietat del Govern Provincial

La Diputació de Castelló, en col·laboració amb la Fundació Caixa Castelló, aproparà a partir d’avui a tots els castellonencs l’art rupestre de la província a través de l’exposició ’10 .000 anys: Art Rupestre castellonencs en l’obra de Joan Baptista Porcar’. Serà a la sala Sant Miquel de l’entitat social, a partir de les 20.00 hores, quan veurà la llum una ambiciosa exposició que permetrà, tal com ha subratllat el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, posar en valor “l’excels patrimoni de la humanitat que atresora la nostra província”.

No en va, aquesta mostra composta per un total de 52 obres de temàtica rupestre obra de l’artista castellonenc Porcar i propietat de la Diputació, conforma la major exposició d’art rupestre de la província “i una oportunitat única de conèixer la importància de la pintura rupestre a Castelló com a part indissociable de la nostra història”.

arte-rupestre

Així, al costat del mig centenar de peces cedides pel Govern Provincial, també es mostrarà l’original del Relleu del Civil de ‘Coves de Ribasals’ del Museu de la Valltorta. A més, l’exposició s’acompanya d’calcs originals de Porcar, documentació així com 15.000 guies realitzades pel Patronat de Turisme i audiovisuals que estableixen un itinerari pedagògic “per apropar de la forma més fidel possible als seus visitants el tresor històric-artístic que guarden la nostra província”.

Cal destacar que Joan Baptista Porcar va realitzar en 1934 els calcs exposats després de participar en el descobriment de l’important conjunt pictòric rupestre del Barranc de la Gasulla a Ares del Maestre.

Centenari del descobriment de les primeres pintures rupestres

L’exposició, a més d’esdevenir una porta oberta “a la història i cultura provincial”, servirà d’homenatge pel centenari del descobriment de les primeres pintures rupestres de la província, datat el 1917, quan es van descobrir les pintures en els abrics de la Valltorta.