Parc de bombers d'Atzeneta
Parc de bombers d'Atzeneta
Parc de bombers d’Atzeneta

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha posat en marxa aquesta tarda el parc de bombers voluntaris d’Atzeneta, de manera que compleix l’objectiu de reforçar la seguretat en l’entorn del parc del Penyagolosa davant un estiu que es presenta molt complicat pel dèficit hídric acumulat. Amb aquest nou operatiu millorarà la resposta del Consorci de Bombers davant les emergències que sorgeixin tant aquest estiu, com a l’hivern.

I és que cal tenir en compte que la meitat de les emergències que es resolen en el territori d’influència d’aquest nou parc de bombers té a veure, a més d’amb els incendis estivals, amb les nevades i les gelades a l’hivern. Fins ara, les emergències que sorgien en aquest entorn del Penyagolosa eren ateses des dels parc de Llucena o des Benassal, sent ara millor la resposta davant avisos que sorgeixin en els termes municipals de, a més d’Atzeneta, Xodos, Les Useres, Vistabella, Benafigos , Torre d’En Besora i Vall d’Alba.

El conseller de Governació, Luis Santamaría, ha acompanyat Javier Moliner durant la inauguració d’aquestes noves instal · lacions, amb els 15 bombers voluntaris que prestaran servei en aquest parc i el diputat responsable de Bombers, Luis Rubio, a més de l’alcalde d’Atzeneta, José Barberá, els alcaldes dels municipis als quals es prestarà servei des d’aquestes instal · lacions i desenes de veïns de l’Alt Maestrat. El cost de l’adequació de les instal · lacions ha ascendit a més de 72.000 euros, als quals cal sumar el cost del material de treball i dels vehicles per atendre les emergències.

Moliner ha destacat durant la posada en marxa de les instal · lacions de la Diputació que “aquest parc és la confirmació de l’objectiu que ens marquem a començament de la legislatura, de consolidar el més ambiciós anell de seguretat a la província. Després de posar en marxa els nous parcs de Benicarló i d’Onda, aquest és el tercer parc que va inaugurar en només 15 mesos “.

El president de la Diputació de Castelló ha destacat que “a dia d’avui, el Consorci Provincial de Bombers ja compta amb més de 20 instal · lacions, 130 vehicles especialitzats i més de 300 bombers professionals i voluntaris que s’encarreguen de donar resposta, per terra, mar i aire, a les emergències de tota la nostra província “.

Més de 310.000 euros d’inversió en material i vehicles

El Consorci Provincial de Bombers ha format als 15 voluntaris que integren aquesta unitat, que resideixen a Atzeneta oa menys de 10 quilòmetres per garantir tant una ràpida resposta a les emergències, així com un profund coneixement del territori. Aquest equip, que ja estava treballant de forma provisional, ja disposa dels equips necessaris per a atendre les emergències gràcies a una inversió de més de 310.000 euros escomesa per la Diputació. A més de condicionar les noves instal · lacions amb un hangar per als vehicles i tot el material, a més de disposar de sales de reunions i oficines, han estat adquirides una bomba rural pesada, un furgó de salvaments i una unitat de personal i càrrega.