La Diputació posa el punt final a l’Dolç Festival aquest cap de setmana amb concerts a Sorita i la Serra d’en Galceran

297
  • Més de 2.000 persones hauran gaudit en aquesta edició de les ‘trobades de dolçaina i tabal’ per tota la província
  • Sales: “Aquest èxit és important tant per a la difusió de les nostres tradicions, com per l’impuls turístic dels municipis”

La Diputació de Castelló ha programat per aquest cap de setmana els dos últims concerts de dolçaina i tabal inclosos en el III Dolç Festival, que durant aquest estiu ha estat recorrent gran part de l’interior de la província. Així, aquest dissabte, 29 d’agost, serà el torn de la colla Xarançaina, que intervindrà en Zorita, i el diumenge 30 d’agost el festival conclourà a La Serra d’en Garcerán amb la Colla El Soroll .

En total són més de 2.000 persones les que hauran gaudit amb les vuit actuacions programades per la institució provincial en col·laboració amb la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters. Després d’haver gaudit 1.500 persones dels sis concerts celebrats ja, aquest cap de setmana s’esperen més de 500 assistents a les cites de Zorita i La Serra.

Vicent Sales, diputat de Cultura, ha destacat “la importància d’aquest festival tant pel que suposa de promoció i difusió de les nostres tradicions més arrelades, així com per l’impuls turístic que proporciona als municipis que acullen cada una de les trobades”.

Així, el festival ja ha recorregut les comarques del Baix Maestrat, amb concert a Xert, l’Alt Maestrat, amb actuació a Benassal, a l’Alt Millars es va realitzar a Fanzara, a L’Alcalatén a Vistabella, a l’Alt Palància el festival ha fet parada a Altura i també ha visitat Alfondeguilla (Plana Baixa) i Torreblanca (Plana Alta). Amb les actuacions d’aquest cap de setmana a Zorita i La Serra d’en Garcerán es tancarà aquesta tercera edició del festival impulsat per la Diputació de Castelló ‘.

Difusora i garant de l’activitat musical castellonenc

La creació del Dolç Festival, que aquest any ha complert la seva tercera edició, és la prova que la Diputació de Castelló actua durant tot l’any com la principal garant de la tradició musical a la província en ajudar a uns 4.600 xiquets i joves de 70 municipis a aprendre música a les bandes municipals. La institució inverteix 250.000 euros per a un programa d’ajudes per a l’adquisició d’instruments musicals, equips informàtics i pagament de les despeses de viatges de les bandes de música municipals.

Tot i ser l’actuació més important, l’Escola d’Educands no és una ajuda aïllada de la institució provincial a la pervivència de les bandes en els pobles de Castelló. D’aquesta manera, la institució aporta una inversió de 130.000 euros als tres conservatoris de música professionals de la província, ubicats a Sogorb, Benicarló i Castelló. A més, la Diputació fomenta la difusió de l’activitat realitzada per les bandes de música, i convoca anualment el Certamen Provincial de Bandes de música, i ‘Les Trobades de Música’.

Traductor de Google per a empreses:Translator ToolkitTraductor de llocs webGlobal Market Finder